• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
Heniyye ve Abbas telefonda ABD-siyonist çete ortak projelerini görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Telefon görüşmesinde, Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Ramazan ayının, virüs salgını başta olmak üzere İslam ümmetinin bütün bela ve musibetlerden kurtulmasına vesile olması dileklerini el-Fetih hükümeti Başkanı Mahmut Abbası iletti.

Görüşmede, Coronavirus (Covid-19) ile mücadele başta olmak üzere Netanyahu ile Gantz'ın kuracağı işgal koalisyon hükümeti ve bölgedeki son durumların ele alındığı konuşuldu.

Covid-19'a karşı mücadele ve Filistin üzerinde yapılan şer planların işbirliği içerisinde boşa çıkarılması konusunda iki liderin Filistin birliğinin gerektirdiği dayanışma ruhu ile hareket edecekleri belirtildi.

Telefon görüşmesinde Heniyye, Filistin topraklarının işgaline ilişkin, "Filistin halkı olarak bize dayatılan her türlü projeye karşı tek bir cephede mücadele veriyoruz." sözlerini paylaştığı ifade edildi.

Filistin topraklarını işgal etmeyi hedefleyen büyük şeytan ABD ile siyonist işgal çetesinin projelerini kabul etmediklerine dikkat çeken Heniyye, "Filistin halkının haklarını yok sayan veya görmezden gelen bütün planları boşa çıkaracağız." dedi.

Liderlerin, virüs salgının yayılması ve hastalığa yakalanan Filistinlilerin tedavisi ile salgınının kamu sağlığı ve ekonomiye oluşturduğu tehdide karşı yakın işbirliklerini sürdürme noktasında mutabık kaldıkları açıklandı.

Heniyye; Katar Emiri ve Arap Birliği Genel Sekreteri ile de telefonda görüştü

Öte yandan, Heniyye, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde iki liderin Ramazan ayını tebrik etti.

Heniyye, telefon görüşmesinde, Filistin meselesindeki duruşundan ve özellikle büyük insani krizin yaşandığı Gazze'deki mazlum halka yönelik devam eden yardımlarından dolayı Katar Emiri'ne teşekkürlerini bildirdi.

İşgal ablukası altında olan Gazzelilere yardım eli uzatan Katar Emiri Şeyh Tamim, Filistinlilere 6 ayda 150 milyon dolar vermeyi taahhüt etmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir