• DOLAR 32.425
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2322.77
  • ...
Diyarbakır Kızılay Şube Başkanı Işık: "Kentte 10 bin ekmek dağıtacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Kızılay Şube Başkanı Mesut Işık, “Diyarbakır il genelinde Ramazan Ayının ilk günü ve mübarek cuma günü münasebetiyle 10 bin ekmek dağıtımı yapılacak.” dedi.

 

Diyarbakır’da yardıma muhtaç vatandaşlara Ramazan Ayı boyunca yardımlarını ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Işık, bu kapsamda kentte bulunan bütün Kızılay şubelerinde faaliyet yürüttüklerini vurguladı.

Diyarbakır’ın yoksullarına, yetimlerine, hastalarına, engelli ailelerine ve yalnız yaşayan yaşlılara Ramazan Ayı boyunca iftar yemekleri götüreceklerini belirten Işık, bu faaliyetleri 130 kişilik bir ekiple gerçekleştireceklerini söyledi.

“Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine iftar yemeklerini ulaştırmaya çalışacağız”

Ramazan Ayında her gün düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştıracaklarını belirten Işık, “Ramazan faaliyetleri kapsamında hazırlıklarımızı yaptık. Diyarbakır’ın mağdurlarına, yoksullarına, yetimlerine, hastalarına, engelli ailelerine ve yalnız başına yaşayan yaşlılarına inşallah bizler Kızılay bünyesinde iftar yemeklerini ulaştıracağız. Yine Vefa Sosyal ve Destek Gurubundaki nene-dedelerimize ve kronik hastalarımıza bizler her gün düzenli olarak yemek götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Diyarbakır’ın farklı noktalarında 10 bin adet ekmek dağıtacağız” 

Bugün Diyarbakır’ın birçok noktasında 10 bin ekmek dağıtımı olacağını vurgulayan Işık, şunları söyledi:

“Ramazan Ayının ilk günü olan bu cuma gününde Diyarbakır’ın farklı noktalarında 10 bin adet ekmek dağıtacağız. Yine günlük bin 500 sıcak yemek çıkarıp vatandaşlara ulaştıracağız. Bütün bu faaliyetleri 130 kişilik bir ekiple sağlayacağız. Bu ekipler yoksul ve ihtiyaç sahibi olan mahallere girip tek tek kapıları çalarak bu yardımları inşallah ulaştıracaklar. Yemeklerimiz usta aşçılar tarafından hazırlanacak. Adresleri ve listeleri belli ailelere her gün sefer tasları içerisinde yemekleri ulaştıracağız.”

“Faaliyetlerimiz dışında evlerine gittiğimiz ailelerin ateş ölçümünü yapacağız”

Yardımları ulaştırırken vatandaşların ateş kontrolüne de yapacaklarını belirten Işık, anormal bir durum ile karşılaştıklarında sağlık birimlerine bu durumu aktaracaklarını söyledi.

Işık, “Ayrıca mağdur olan vatandaşlarımıza beslenme kolileri, hijyen kolileri ve alışveriş kartlarını kendilerine ulaştırarak Ramazan sevincini inşallah onlara yaşatmaya çalışacağız. Yaptığımız bütün faaliyetleri yürüten gönüllülerimize ve özellikle yaptıkları bağış ile bu hayırlara vesile olan bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.(İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir