• DOLAR 32.498
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2490.188
  • ...
Adıyaman'da mukabeleler sosyal medya üzerinden okunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sosyal mesafenin korunarak salgının önlenmesi amacıyla cemaatle yapılan ibadetlere kısıtlama getirilmesinin ardından Ramazan Ayı içerisinde yer alan mukabele ibadeti bu sene sosyal medya üzerinden yapılıyor.

 

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından müftülük binasında her gün saat 11.00 ile 12.00 arasında yapılacak olan mukabelelerin ilk cüzü bugün okundu.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, İLKHA muhabirine, bir arada olamamanın, camilerde mukabele okuyamamanın verdiği bir hüzün olsa da Müslümanlar için çaresizliğin olmadığını ve Allah'a karşı kulluk şuuruyla hareket etmeye hiçbir engel olamayacağını söyledi.

Mukabelenin sünnet olduğunu ve 14 asırlık bir geçmişe sahip olduğunu aktaran Taşçı, "Mukabele Peygamber Efendimiz Allah Resulü Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu vessellem) Cebrail (Aleyhisselam)'ın biz Müslümanlara bir hediye-i Ramazaniyesidir. Çünkü her Ramazan Cebrail (Aleyhisselam) gelir Peygamber Efendimiz Allah Resulü Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu vessellem)'e Kur'an-ı Kerim'i okur Peygamber Efendimiz Allah Resulü Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu vessellem) de Cebrail'e (Aleyhisselam) okurdu ve bu her Ramazan devam ederdi." dedi.

"Mukabele Peygamber Efendimizin sünnetidir"

Mukabelelerin hayra vesile olması temennisinde bulunan Taşçı, şöyle devam etti:

"Rivayetlere göre Peygamber Efendimiz Allah Resulü Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu vessellem) vefat edeceği ve Rabbine döneceği yıl Peygamber Efendimiz ve Hazreti Cebrail mukabeleyi iki defa okumuşlar ve biz de inşallah o günden bugüne 14 asırdır gelen bu güzel sünneti inşallah yaşatacağız. Niyetimiz Peygamber Efendimiz Allah Resulü Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu vessellem)'e tabi olmak, ittiba etmektir. Cenabı Allah inşallah okuyacağımız Kur'an-ı Kerim'imizi, mukabelemizi, hatmi şerifimizi hayırlı kılsın. Ümmeti Muhammed'in içinden geçtiği bu zor günlerden bir kurtuluş, ferahlık getirmesine vesile eylesin. Umduklarımıza nail olmamıza, korktuklarımızdan emin olmamıza vesile eylesin. Müslümanların mesrur ve muzaffer olmalarına vesile eylesin. Ailemizle birlikte Ramazan sonrasında daha bilinçli, daha şuurlu ve İslam'ı incelikleriyle beraber yaşayanlardan olarak ayrılmamıza vesile eylesin."(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir