• DOLAR 32.592
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2410.809
  • ...
Eczaneden aldıkları ilaçları uyuşturucu yapımında kullanan 2 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde; Esenyurt İlçesinde ikamet (2) şüphelinin yasadışı yollarda temin ettikleri çok sayıda ilacı, çeşitli yollarla İstanbul ili Esenyurt ilçesine getirdikleri ve söz konusu ilaçların etken maddesini kullanarak uyuşturucu madde imal edecekleri bilgisini aldı.

Jandarma ekiplerince yapılan araştırma ve fiziki takip ile, başta “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve Sağlama” ile “Terör Örgütü Propagandası Yapmaktan” çok sayıda suç kayıtlarının bulunan H.İ.Ç ve M.K  isimli şüphelilerin Esenyurt’ta bulunan 2 ayrı adresi kullandıkları tespit edildi.

Şüpheli şahısların ikamet ettiği bölge ve kullandıkları geçiş güzergâhlarını tutan Jandarma ekipleri, şüphelilerin değişik zamanlarda, kullandıkları adreslere, araçlarından indirdikleri çok sayıda koliyi taşıdıklarını belirledi.

Metamfetamin yapımında kullanacaklardı

Eş zamanlı operasyon için Jandarma ekiplerince belirlenen adreslerde yapılan aramalarda; eczanelerde satılan ve yaygın olarak kullanılan 302 bin 122 adet ilaç ele geçirildi. Şüphelilerin halkın sağlığı için kullanılacak ilaçların içeriğinde bulunan etken maddeyi bir takım kimyasallarla ayrıştırarak Uyuşturucu Madde (Metamfetamin) üretecekleri ortaya çıktı.

Yakalanan H.İ.Ç ve M.K çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bağlantılı oldukları kişilerin ele geçirilmesine yönelik çalışmalara devam ediliyor. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir