• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Davet ve Tebliğ Nasıl Yapılmalı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi, "Davet ve Tebliğ" konulu konferans düzenledi. Eğitimci ve İlahiyatçı Yazar Mustafa Kasadar`ın konuşmacı olarak katıldığı sohbet programına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar salonu hınca hınç doldurdu.
 
Program, Karataş Aydınlar Camii İmam Hatibi Cumalı Demirbağ`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Konuşmasında Müslümanların davet metodunu nasıl uygulamaları gerektiğini ayrıntılarıyla anlatan Mustafa Kasadar; davet ve tebliğ çalışmalarından örnekler sundu.
 
Asr-ı Saadet`ten örnekler veren Kasadar Hoca; ilk ferdi davetin Erkam bin ebil Erkam`ın evinde başladığı, günümüzde de Darul Erkam`ın evinde başlayan tebliğ ve davet sohbetleri gibi Asr-ı Saadet Sohbetleri yapılması gerektiğini anlattı.
 
Günümüz Müslümanlarının gelişen dünyada insan hakları ve özgürlüklerin verildiğini zan ederek rahatlayıp, atalet içersine düştüğünü savunan Kasadar Hoca; "Çünkü insan hakları ve özgürlükler sadece gayrı Müslimlere verilmiştir. Domuz eti kasaplık et statüsüne kavuşmuşlar, zina suç olmaktan çıkarılmıştır. Öyle algılandığı gibi İslam hakim olmamıştır. Örnek olarak Müslümanların başörtüsü sorunu yasal çerçeveden yoksundur. Fakat Müslümanların rahatladıklarını zannetsinler diye üniversiteye rektörlere birazcık gevşetin esnetin denilmiştir."dedi.
 
Ders halkaları oluşturulmasını isteyen Kasadar Hoca; "Mahalle ve köylerde onar kişilik ders halkaları başlatılması ve bu dersleri alanların da onar kişilik ders halkaları başlatması gerekir" şeklinde konuştu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir