• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
Ölenleri toplu gömdüler  ACİZ BATI!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Dış haberler Servisi

Çin’de ortaya çıkarak dünya geneline yayılan koronavirüs salgını en çok ABD ve batıyı etkisi altına almış durumda. En çok ölümlerin yaşandığı ülke olan ABD’de ölü sayısı 50 bine yaklaşmışken vaka sayısına oranla ABD’yi sırasıyla İspanya, İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere takip ediyor. Aynı şekilde ölüm oranı hızla artan ve başlangıçta bu salgını medyanın abartısı olarak gören Brezilya da, artan ölümlere karşı çareyi toplu mezarlarda buldu.

VAKA SAYISI 45 BİNİ AŞTI

Brezilya’da açıklanan son verilere göre, ülke genelinde 2 bin 906 kişinin hayatını kaybettiği ve 45 bin 757 vaka olduğu bildirildi.

Brezilya basınında çıkan haberlere göre, ülkenin Amazonas eyaletinin başkenti Manaos'ta ölü sayısının hızla artması nedeniyle Kovid-19 yüzünden hayatını kaybedenler için toplu mezarlar kazılması kararı alındı.

Manaos Belediyesinden yapılan açıklamada, Taruma Mahallesi'ndeki Nossa Senhora Aparecida Mezarlığı'nda, cenazelerin yan yana gömüldüğü "siper" adı verilen toplu mezarların kazılmaya başlandığı duyuruldu.

Açıklamada, artan ölü sayısı nedeniyle kararlaştırılan bu yöntemin, diğer ülkelerde kullanıldığı, cenazelerin kimliğinin korunacağı ve tabutların belirli mesafelerle defnedileceği bilgisine yer verildi.

İŞÇİLER "ÖLÜ SAYISI 2 KAT DAHA FAZLA" DEDİ

Mezarlıkta çalışan işçiler, açıklanan verilerin doğru olmadığını öne sürerek gerçek sayısının daha fazla olduğunu belirtti. Bir işçi, "Gazetelerdeki rakamlar çok yanlış. Gerçek sayı iki kat daha fazla, belki üç kat." ifadelerini kullandı.

DEVLET BAŞKANI, KARANTİNAYI ELEŞTİRMİŞTİ

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun, koronavirüse karşı karantina önlemlerini sorguladığı Twitter paylaşımları silinmişti.

Bolsonaro, kaldırılan bir videosunda bir sokak satıcısına hitaben, "İnsanlardan duyduğum şey çalışmak istedikleri." demişti.

Brezilya Devlet Başkanı, diğer videosunda ise hayatın normale dönmesi çağrısında bulunarak, "Brezilya duramaz, aksi halde Venezuela'ya dönüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bolsonaro, koronavirüsü 'grip' ve 'medyanın oyunu' olarak nitelendirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir