• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Batmanlılar ilk teravih namazını kılamamanın hüznünü yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam âlemi, on bir ayın sultanını her yıl büyük sevinç ve mutlulukla karşılıyordu. Bu mübarek ay birlik, beraberlik içerisinde geçirilirken camiler dolup taşıyor, eller semaya yükseliyordu.

Her yıl Ramazan ayında dolup taşan camiler, bu yıl yeni tip Coronavirus (Covid-19) tehdidi ve buna karşı alınan önlemler nedeniyle boş kaldı. Dünyanın farklı yerlerindeki Müslümanlar Ramazan ayında 5 vakit namazlarının yanı sıra teravih namazlarını da evlerinde kılacak. Ramazan ayına has icra edilen etkinlik ve gelenekler bu yıl yapılamayacak.

On bir ayın sultanı olarak bilinen bu mübarek ay, 24 Nisan Cuma günü başlayacak, 23 Mayıs Cumartesi günü son bulacak. 24 Mayıs’ta ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü idrak edilecek.

Teravih namazını kılamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirten vatandaş Yunus Kızılkan, "Ramazan ayında teravih namazını kakılamadığımızdan çok üzgünüz. Camiler kapalı cemaatle namaz kıllanamıyor, Allah Teâlâ en yakın zamanda inşallah bir şifa gönderir her şey normale döner inşallah." dedi

Bir başka vatandaş Nail Dalas, " Coronavirus 'ten dolayı teravihlerimizi kılamıyoruz şu anda evden camiye geldim içim rahat olmadığından caminin önüne geldim. Çok üzgünüz Allah bizi affetsin. Bu virüsten dolayı ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bugün ramazan ayının ilk teravih günü yaşıyoruz hüzünlüyüz." dedi.

Camiye yakın olan fırın işletmecisi Mustafa Karakaya, ise konuşmasında, "Coronavirus nedeniyle ortalık çok sakin. Eski Ramazanlardan eser bile yok. Hastalık nedeniyle sokaklarda da bile kimse yok. İlk defa böylesine bir Ramazan’a şahit oluyoruz. Bu gün ilk teravihin yapılması ve her yerin capcanlı olması yerine şu anda kimse yok. Biz esnaf olarak da endişe içindeyiz acaba bu Ramazan nasıl geçecek diye düşünüyoruz." Diye konuştu

Evlerinin camiye yakın olduğunu söyleyen vatandaş Mehmet Albayrak, "Bu mahallede oturuyorum eski Ramazan aylarında camilerimiz tıklım tıklımdı, maalesef Coronavirus 'ten dolayı hiç kimse yok. Allah'ın izniyle camilerimiz eskisi gibi dolar. Allah Teâlâ kendi tarafından bir şifa gönderir diye dua ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir