• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
İmamlar: Hayatımızdaki en hüzünlü Ezan-ı Şerif’i okuduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayının ilk teravih namazı için okunan kaside, sela ve ezan, Adıyaman semalarında gür bir sesle hüzünlü bir şekilde yankılandı. Ezanı okuyan Maraşlılar Camii İmamı Bilal Taştan, en hüzünlü ezanı okuduğunu ifade etti.

Her yıl Ramazan ayının bir önceki gününde teravih namazları için dolup taşan camiler, babalarının ellerinden tutarak camilerin yollarına düşen çocuklar, bu Ramazan camiye gidememenin, teravihleri camide kılamamanın hüznünü yaşıyor.

Müezzinin okuduğu yatsı ezanından sonra camiye akın akın gelen cemaatin salgın nedeniyle evlerinde oluşu, çarşı ve pazarların Ramazan ayı boyunca adeta bayram havasında bir yoğunlukla geçmesi, bu yıl her Müslümanın içerisinde bir ukde olarak kaldı. Cami ve cemaatle bir an önce buluşmak isteyen Müslümanalar, Ramazan boyunca camilerden beş vakit yükselen dualara en içten temenni ve samimiyetleriyle âmin diyecekler.

"Evlerimizi camiye çevireceğiz"

Adıyaman Ulu Cami İmamı İsmail Erdoğan, hayatındaki en hüzünlü Ramazan ve ezana şahitlik edeceğini belirterek "Görev yaptığımız süre boyunca ezan, elalar, dualar ve Ramazan'ı karşılamak için okunan ilahileri huzurla, neşeyle, aşkla okuyorduk. Bugün içimizde o aşka var, lakin cemaatten mahrum olarak bunları okumak bizim için boş duvarlarla konuşmak kadar zordur. Allah bizleri en az zararları bu virüsten kurtulanlardan eylesin. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhisalatu vessellem) buyuruyor ki ‘Ramazan'ın başı rahmet, ortası mağfiret son ise Cehennemden kurtuluştur.’ Bu hadis doğrultusunda manevi coşkuların yaşandığı bir iklimi bugüne kadar camilerde ve sokaklarda yaşadığımız bu duyguları maalesef camilerde ve sokaklarda yaşayamayacağız. İnşallah bizle bu duygu ve neşeyi evlerimize taşıyarak evlerimizde çocuklarımızla birlikte yaşayamaya çalışacağız. Sosyal medya üzerinden de komşularımıza ve topluma gerekli bilgileri vererek bu duyguların yaşanmasına vesile olmaya çalışacağız. Toplumsal ıslah yolunu seçerek bu hastalıktan gerekli dersi çıkarmaya çalışmalıyız." dedi.

“En hüzünlü ezanı okuyacağız”

Ulu Cami imamlarından Muhammed Salih Kahraman da “Ezanı maalesef hüzünlü bir şekilde okuyacağız. Hüzünlüyüz, içimiz buruk ve kırgın bir şekildedir. En incindiğimiz ezanlar ve selalar cemaatsiz bir şekilde okunacak. Ama inşallah güzel günler İslam alemini, bizleri bekliyor olacak. Böyle mübarek bir ayda Covid-19 nedeniyle hüzünlüyüz, camilerimiz mahsun… Bizler isterdik ki cemaatimizle beraber teravihlerimizi ve mukabelelerimizi cemaatimizle birlikte eda edelim. Sosyal medya aracılığıyla mukabeleler okunacak ama cemaatle okunması apayrı bir güzellik olacaktı." ifadelerini kullandı.

"Hüzünlü bir Ramazan yaşıyoruz"

Maraşlılar Camii İmamı Bilal Taştan, daha önce böyle hüzünlü bir durumu duymadığını belirterek, “Ramazan ayının ilk salasını ve ilk ezanını okuyacağız. İlk ezanı okuyacağım için mutluyum, hüzünlüyüm çünkü cemaatin olmadığı, çocukların koşturup adeta ötüştüğü seslerin olmadığı, birbirlerini itip kakmadığı bir Ramazan yaşıyoruz. Ömrüm boyunca böyle hüzünlü okunan okunan ve okunacak ezanlar duymadım." şeklinde konuştu.

“Her sene coşkuyla burada teravih kılardık”

Cami cemaatinden olan Abdullah Kızılay ise her sene coşkuyla kılınan teravihlerin bu sene cemaatle kıllanamayacak olmasının hüzün verici olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

“Rabbim, bu Ramazan'ı ümmet için hayırlı kılsın. Daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Bu virüs ümmetin başına bela oldu. İnşallah Ramazan ayında hep birlikte yapacağımız dualarla salgının bitmesi için Rabbimize yalvaracağız. İnşallah virüs çabucak gider bizde eski Ramazanlarımıza kavuşuruz.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir