• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Kuveyt Türk, Great Place to Work Enstitüsü tarafından insan kaynakları alanında düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2020’de iki ayrı ödüle layık görüldü. Bu yıl “5000+ Çalışan Sayısı” kategorisinde birinci olarak üçüncü kez “Türkiye’nin En İyi İşvereni” seçilen Kuveyt Türk, “Finansın En İyisi” sektör özel ödünü ise üst üste üçüncü kez almaya hak kazandı. Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olan teknoloji şirketi Architecht ise “50-250 Çalışan Sayısı” kategorisinde en iyi işverenler listesine girmeyi başardı.

“SÜREÇLERİMİZİ ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ YAKLAŞIMIYLA GÜNCELLİYORUZ”

Kuveyt Türk Strateji, İK ve Dijital Dönüşüm Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, “Öteden beri çalışanlarımızın memnuniyetini ve gelişimini odağımıza alan bir yaklaşım sergiliyoruz. Çalışma arkadaşlarımıza, kendilerini özgürce ifade edebileceği ortamlar hazırlıyor, kariyerleri boyunca sürekli kendilerini geliştirebilecekleri imkânlar sunuyoruz. Özgür düşünce ortamının ve çalışan memnuniyetinin insan kaynakları süreçlerimizi pozitif bağlamda güncellemeye katkısını gördükçe seviniyoruz. Çalışanlarımızın ‘İyi ki buradayım’ dedikleri bir iş ortamına sahip olmasını kıymetli buluyoruz. Özgün uygulamalar geliştirmek her zaman önceliğimiz olacak” dedi.

“İŞ ARKADAŞLARIMIZLA ŞEFFAF BİR İLETİŞİM İÇİNDEYİZ”            

Kuveyt Türk’te ortalama çalışma süresinin 7 yıl olduğunu açıklayan Aslan Demir, “Ortalama çalışma süresinin artmasında, birçok faktörün yanı sıra çalışanlarımızın kendilerini ifade edebilmesi önemli bir etken. Çalışanlarımızın fikir, öneri, şikâyet şeklinde bize ilettikleri tüm görüşlerini önemsediğimiz için çeşitli platformlar oluşturuyoruz. Bugüne kadar Önce Çalışan Meclisi, Çalışan Memnuniyeti Hattı, Arkadaşım İK, Gönüllü Denetçilik Hattı, Etik Bildirim Hattı, İyi ki Mobil uygulaması gibi bazı iç iletişim ağları oluşturduk. Buradaki amacımız iş arkadaşlarımızla şeffaflık ilkesi temelinde bir iletişimde bulunmak. Çalışma arkadaşlarımızın motivasyonunu artırmak, gösterdikleri yüksek performansı devam ettirmelerine yardımcı olmak, süreçlerimizi geliştirmeye yönelik katkılarından dolayı teşekkür etmek bizim için oldukça kıymetli başlıklar” dedi.