• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Mardin’de mukabele geleneği online devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının geleneklerinden biri olan mukabele okumaları bu yıl Coronavirus tedbirleri kapsamında online gerçekleştirecek. Vatandaşlar, Artuklu İlçe Müftülüğünce kurulan YouTube kanalı üzerinden her gün 13.00-14.00 saatlerinde Şakir Nuhoğlu Camisi’nde online mukabele verilecek. Din görevlileri her gün bir cüz okuyarak vatandaşlara bu kanal üzerinden canlı aktarılacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, öncelikle İslam âleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ederek şunu söyledi:

“Artuklu İlçe Müftülüğü olarak bütün Ramazan hazırlıklarımızı tamamladık. Yaptığımız toplantılarla yapmamız gerekenleri belirleyip hazırlığımızı bitirdik. Öncelikle Türkiye Diyanet Vakfı'nın Artuklu İlçe Vakıf şubemize gönderdiği kartlarımızı dağıtmaya başladık. İlçe Müftülüğümüz ve Diyanet Vakfımız olarak bu sene özel bir zekât çalışmamız olacak. Covid 19 salgını çerçevesinde dışarı çıkması yasak olan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara birebir takip edip yardım ediyorlar. Her bir görevlimiz onları ziyaret ediyor, hallerini hatırlarını sorup ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu bağlamda ayrıca Artuklu Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu’nda 25 görevlimiz günlük göreve gidiyorlar.”

Artuklu ilçesinde 5 tane Yatılı Hafızlık Kur’an kursunun bulunduğunu hatırlatan Müftü Işık, “Bunlardan 4 tanesi A sınıfı yani 100 öğrencinin üzerinde, bir tanesi B sınıfı 100 öğrencinin altında kurslarımızdır. Hafızlık Hocalarımız salgın sebebiyle eğitimlerini günlük olarak bu şekilde icra etmektedirler. Bu sene ilk defa yaptığımız bir uygulamamız daha var. Artuklu İlçe Müftülüğümüzün YouTube kanalını açtık. İçini şimdiden doldurmaya başladık. Öncelikle her gün öğle namazına müteakip 20 tane hafız hocalarımızın okuyacağı mukabele, online canlı olarak saat 13'te başlayacak şekilde Ramazan boyu devam edecek. Vaaz, ilahi, kaside, Kur'an dersleri gibi müftülüğümüzün yaptığı diğer faaliyetlerle kanalımızı dolduracağız inşallah. Aynı şekilde Mardin İl Müftülüğümüzün YouTube Kanalı da açıldı. Burada her gün öğlen ve yatsı namazı zamanında olmak üzere iki tane vaaz, ilahi, kaside ve duadan oluşan programlar olacak. İlçe müftülerimiz ve vaizlerimiz hazırladıkları vaazlarla orada insanlara Vaaz ve nasihat etmiş olacaklar. Öncesinde Kur’an-ı Kerim, ilahi ve vaazdan sonra da kaside olacak şekilde böyle paket programlarımızı şu anda hazırlıyoruz.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir