• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Anıtkabir'de sosyal mesafe ihlali tepki çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 100'üncü yıl kutlamaları, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Mustafa Kemal'in anıtına çelenk koymasıyla başladı. Şentop ve devlet erkanı daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etti.

Törene, Şentop'un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bazı bakanlar ve milletvekilleri de yer aldı.

Törene katılanların yan yana olması dikkat çekerken bu  durum özellikli sosyal medya kullanıcılarının tepkilerini çekti.

Coronavirus salgınının yaşandığı şu süreçte tüm yetkililerin sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi gerektiğini belirttiklerin hatırlatan kullanıcılar, siyasilerin bu kurala uymamakla kötü örnek olduklarını söyledi.

Bazı kullanıcılar da sosyal mesafe kuralına uymadıkları gerekçesiyle bir çok vatandaşın para cezası aldıklarına işaret ederek törene katılan siyasilere de aynı cezanın uygulanması gerektiğini belirtti.

Kimi kullanıcılar da virüsün bulaşma riski nedeniyle camide cemaatle namazın yasaklandığını, işyerlerinin kapatıldığını ancak bu yasaktan Anıtkabir'deki törenin muaf tutulmamasının bir tezat olduğunu ifade etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir