• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmam Hatip Erdabakoğlu: “Siirt’te mukabele geleneği Ramazan’da sürdürülecek”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Toplu yerlerde yüksek sesle hatim okunurken bilenlerin gözleriyle Kur'an-ı Kerim'i takip etmesi, bilmeyenlerin ise dinlemesi" anlamına gelen mukabele Siirt'teki Abdulhakim Sancak Camisi adına açılan sosyal medya hesabından her gün yayınlanacağı bildirildi.

 

Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl Ramazan Ayının hüzünlü bir zamana denk geldiğini belirten Abdulhakim Sancak Cami İmam Hatibi Nevzat Erdabakoğlu, Cenabı Allah’ın emanet verdiği bedenin sağlığını korumanın önemine dikkat çekti.

“Ramazan Ayına kalbimiz buruk, gönlümüz hüzün dolu gireceğiz”

Erdabakoğlu, “İnşallah bu akşam 2020 yılı mübarek Ramazan Ayının ilk teravih namazını kılacak ve ilk sahuruna kalkmış olacağız. Dünyayı kasıp kavuran Coronavirus salgını nedeni ile bu mübarek Ramazan Ayına kalbimizin buruk, gönlümüzün hüzün dolu bir şekilde girmemize sebep olmuştur. Bizler birer mümin olarak Cenabı Allah’ın bize emanet ettiği bedenimizin sağlığını korumak zorundayız. Coronavirus nedeni ile alınan tedbirlere uymalı, kendimizi, insanlığı ve toplumumuzu korumaya çalışmalıyız.” dedi.

“Teravih namazı tek başına kılınabilen bir namazdır”

Mübarek Ramazan Ayı süresince evlerde teravih namazlarının kılınmasının ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Erdabakoğlu, teravih namazının tek başına kılınabilen bir namaz olduğunu anımsattı.

Erdabakoğlu, şöyle devam etti: “Aile fertleri ile beraber teravih namazını kılarak evimize bereket, huzur ve saadeti gelmesine vesile olalım. Mübarek Ramazan Ayında zamanımızın çoğunu evde geçireceğiz. Bu nedenle bunu fırsat bilip her zamankinden daha çok Kur’an okumaya Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Efendimize salat ve selam getirmeliyiz.  Günahlarımızı hatırlayarak tövbe ve istiğfar etmeye, kitap okuyarak gerek din konusundaki bilgimizin artmasına, Ramazan Ayını fırsat bilerek en güzel bir şekilde değerlendirmeye çalışmalıyız.”

“Her gün saat 13.00’da canlı olarak mukabele yayınlanacak”

Camilerin kapalı olmasından dolayı Siirt Abdulhakim Sancak Camii’nden sosyal medya üzerinden canlı olarak mukabelenin okunacağını ifade eden Erdabakoğlu, bu şekilde Peygamber Efendimiz ile Hazreti Cebrail arasındaki mukabele sünnetinin yerine getirileceğini kaydetti.

Erdabakoğlu, “Nevzat Erdabakoğlu adresinden Siirt Sancaklar Çarşı Camii sayfasını açarak Ramazan Ayını birinci gününden itibaren her gün saat 13.00’da canlı olarak mukabele yayınlanacak. Kardeşlerimizden ricamız okunan mukabeleyi takip ederek okumaya, Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz ile Hazreti Cebrail arasındaki mukabele sünnetini yerine getirmeye çalışmış olacağız. Ramazan Ayından sonrada inşallah bu salgın hastalık sona erer de eskiden olduğu gibi camilerimiz cemaatle şenlenir, mümin kardeşlerimiz birbirleri ile kaynaşır. Allah, hasret ve özlemini duyduğumuz cemaatimize kavuşarak şükür secdesi yapmayı nasip eder.” dedi.

“Günahlardan uzak tutarak Rabbimize teslim olalım”

Bu süreçte aile fertleriyle daha çok ilgilenilmesi gerektiğine işaret eden Erdabakoğlu, şu tavsiyelerde bulundu: “Mübarek Ramazan Ayının başlamasıyla bizler mümin olarak sadece aç ve susuz kalarak oruç tutmayı değil, vücudumuzun bütün organlarına oruç tutturmayı ihmal etmeyelim. Organlarımızın tamamını günahlardan uzak tutarak Rabbimize teslim olmaya en güzel bir şekilde gayret göstereceğiz, yoksul ve ihtiyaç sahiplerini gözeteceğiz.”(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir