• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Bingöl: Ücret dağılımında ayrımcılık yapılmamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl, sağlık çalışanları ile ilgili atılan adımların tüm hastane çalışanlarını kapsayacak şekilde olmasını ve ücret dağılımında ayırım yapılmaması gerektiğini söyledi.

Performans artırılması düzenlemesinin sadece hastane veya sağlık kuruluşunda çalışan sağlık çalışanlarını kapsadığını hatırlatan Bingöl, sağlık kuruluşundaki çalışmaların sadece sağlık personeli ile yürümediğini, bunun içinde memur, şoför, idari personel, teknik personel gibi değişik branşlardaki personelin de olduğuna dikkat çekti.

Bu personellerin de sağlık çalışanları kadar sağlık hizmeti sunduklarına vurgu yapan Bingöl, döner sermaye dağılımının kadro bazlı değil, kurum bazlı olması gerektiğini, sağlık kurumunda çalışan doktor, hemşire, sağlık memuru gibi sağlık biriminde çalışan herkesin yararlanması ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi.

"Sayın bakanım bazı konuların ya yanlış anlaşıldığını ya da size yanlış aktarıldığını düşünüyoruz"

Bingöl, "Sayın Bakanım; Öncelikle bu yoğun süreçte sizin de en az kahraman sağlık çalışanları kadar yoğun çalıştığınızı biliyoruz. Bu yoğunlukta bazı sağlık çalışanlarıyla ilgili bir takım konuların ya yanlış anlaşıldığını ya da size yanlış aktarıldığını düşünüyoruz. Bu yanlış anlaşılan ya da aktarılan şeyin de maalesef ki kamuoyu nezdinde yanlış algılanmaya devam ettiğini üzülerek görüyoruz. Öncelikle Sayın bakanım bizler sağlık çalışanları olarak her zaman devletimizin ve milletimizin emrinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kendimize görev kabul ettiğimiz bu hali de asla maddi bir çıkar bekleyerek yapmadık yapmayacağız. Biz sağlık çalışanları söylem olarak da normal zamanda tek bir şey ifade ettik. Hakkımız olmayan bir şey istemedik. Sadece büyüyen Türkiye'den payımıza düşeni istedik. Nasıl ki külfette ortaksak, nimette de ortak olalım amacıyla hareket ettik ve söylemlerde bulunduk." ifadelerini kullandı.

"Maalesef belli bir kesim yine aslan payı alsın diyerek bir kesim mağdur bırakılmıştır"

Özveriyle yaptıkları her şeyin yanlış anlaşılmaya çalışıldığını söyleyen Bingöl, "Sayın Bakanım, 3 ay boyunca tavandan döner sermaye alma fikrinin yanlışlığı apaçık ortadadır. Maalesef 'belli bir kesim yine aslan payı alsın' diyerek bir kesim mağdur bırakılmıştır. Her ne kadar 'sağlık, bir ekip işidir' desek de yine 'sağlık birilerinin tekelinde' denilmiştir. Bir kesim fayda görsün diye fedakâr sağlık çalışanları kamuoyu önünde almadıkları bir para için 'hadi yine iyisiniz, devlet size yine bir sürü para verdi' saçmalıklarına maruz bırakılmıştır. Sayın Bakanım, kimsenin aldığı parada gözümüz yoktur. Hatta biz sağlık çalışanları olarak üstüne basarak söylüyoruz ki; bu zorlu süreçte devletimizden maddi bir şeyler de beklemiyoruz. Ancak çalışma barışı zaten bozuk olan bakanlığımızda bir de böyle ayrımcı, günü kurtarmaya yönelik, yaraya tuz olan çözümler gördükçe yükselmesi gereken morallerimiz daha da düşmektedir." diye belirtti.

"Sayın Bakanım bu süreçte sizden ricamız bu yanlıştan acilen dönülmesidir"

Ek ödemelerin tavandan alınacağı denildiği ancak sağlık sisteminin bel kemiği olan hastane memurları, genel idari, yardımcı hizmetler sınıfı ve 4 D statüsündekilerin hiçbir ek ödeme almadığına dikkat çeken Bingöl, şöyle devam etti:

Sayın Bakanım, bu süreçte sizden ricamız bu yanlıştan acilen dönülmesi ve eğer sağlık çalışanlarımızın moral kazanması gerekliliğine inanıyorsanız lütfen her arkadaşımızı kapsayacak adımlar atılsın. Nasıl ki izinler iptal edilirken meslek ve branş ayırımı yapılmadıysa ücret dağılımında da ayrım yapılmamalı. Eşitlik ilkesi göz ardı edilmemelidir. 'Sağlık ekip işidir' söylemine tüm arkadaşlarımızın inandırılması ve son olarak da, tüm sağlık çalışanları için bir şeyler yapılması temennimizdir.

Son olarak sağlık çalışanlarına seslenen Bingöl, "Buradan sağlık çalışanlarımız için de önceliğimizin, şu andaki savaşı kazanmak olduğunu, ardından da gelişecek süreçte ise sendikanız olarak akıttığınız her damla terinizin, emeğinizin karşılığını almak için mücadelemizin süreceğini bilmenizi isterim." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir