• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Peygamber Sevdalıları `10 Milyon` İmza Kampanyasını Destekleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları ile Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi yetkilileri, Memur-Sen Bingöl İl Başkanlığını ziyaret ederek `10 Milyon İmza Kampanyası`na destek vereceklerini açıkladılar.
Peygamber Sevdalıları ile Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi yetkilileri, Memur-Sen İl Başkanı Mücahit Çelik ile Memur-sen yetkilileri tarafından karşılandılar.
 
``Türkiye`de Başörtüsü ve Tesettür Sorunu Yaşanıyor``

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Başkanı Hamdullah Tasalı, başörtü sorununa vurgu yaptı. Tasalı " Başörtüsünün her alanda serbest olmasını istiyoruz. Bu hak insani ve İslami bir hassasiyet olduğunu belirten Tasalı, bu memlekette nüfusun büyük çoğunluğu Müslüman olan halkın haklı talebi görmezden gelinirken, diğer taraftan her türlü ahlak dışı ile ilgili hak talep edip mesafe alan insanlar varken, Müslüman bir ülkede Müslüman bir bayan başörtüsüyle sınava girmek isteyince, yâda öğretmen olduğu halde başörtüsü ile ders vermek isteyince buna karşı çıkılıyor. İşte maalesef Türkiye`de başörtüsü ve tesettür sorunu yaşanıyor" dedi.
 
Tasalı, Memur-Sen`in başlattığı "Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası"na destek olacaklarını söyledi.
 
``Başörtüsü Meselesi Bütün Müslümanların Sorunudur``
Başörtüsü meselesinin bütün Müslümanların sorunu olduğunu ifade eden, Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik ise, ``Başörtüsü sorunun çözüme kavuşması için Memur-Sen olarak Türkiye`de `Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası` başlattıklarını söyledi.
 
Çelik, topladıkları imzaları TBMM`ye ve Başbakanlığa göndereceklerini ayrıca başlattıkları imza kampanyası için bu konuda duyarlı olan bütün sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini belirterek ziyaret ve desteklerinden dolayı Peygamber Sevdalıları ile Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi yetkililerine teşekkür etti.``
(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir