• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Ağrı'da seyahat izin belgesi bulunmayan 27 kişiye ceza kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, İstanbul'dan Doğubayazıt ilçesi istikametine giden otobüste inceleme gerçekleştirdiği ve yolcularda sahte izin belgesine rastlandığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, "5 yolcu, yapılan mülakatta yaklaşık 400 ile 500 TL arası otobüs bileti dışında, İstanbul'da otogardaki görevliye 100'er lira seyahat izin belgesi için ücret ödediklerini beyan etmişlerdir. Bu yolculara, 'Resmi Belgede Sahtecilikten işlem ve Kabahatler Kanunu' gereği 392'şer TL cezai işlem uygulanmıştır."  denildi.

Ekiplerin, aynı gün yol kontrol uygulama noktasında başka bir otobüste de denetim yaptığı belirtilen açıklamanın devamında, "Denetimlerde 21 yolcunun seyahat izin belgesi incelemesi neticesinde beyan ettikleri belgeler, PolNet sorgusunda olumsuz çıkmış ve evrakın sahte olduğu belirlenmiştir. Yolcular, yapılan mülakatta otogarda bulunan otobüs firmasına ait bilet satış noktasında bilet ve evrakın 600 lira karşılığında taraflarına verildiğini beyan etmişlerdir. Araçta bulunan 21 yolcuya resmi evrakta sahtecilikten işlem ve Kabahatler Kanunu gereği 392'şer lira cezai işlem uygulanmıştır." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir