• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Bakanlar Kurulu Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığında toplandı. Toplantının gündeminde İmralı ile görüşmeler kapsamında başlayan yeni süreç, terörle mücadele ve Patriot füzeleri bulunuyor. Bu sebeple Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan da toplantıya katılacak.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina`da toplandı. Toplantı öncesinde bakanların gelişleri sırasında AB Bakanı Egemen Bağış`ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`i beklemesi dikkat çekti. Aracından inen Bakan Bağış, Yeni Bina`ya girmek için ilerlerken kendisinden sonra gelen Bakan Şahin`in aracını fark ederek geri döndü. Bakan Şahin`in aracından inmesini bekleyen Egemen Bağış, daha sonra Bakan Şahin ile birlikte sohbet ederek Başbakanlık Yeni Bina`ya girdi.

Yeni Bina`da toplanan Bakanlar Kurulu`nun gündeminde ise İmralı ile gerçekleşen görüşmeler ve başlayan yeni süreç var. Yeni sürecin Bakanlar Kurulu`nda ele alınması beklenirken, Paris`te 3 PKK`lı kadının öldürülmesi ile ilgili eldeki bilgilerin de yine toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor. Bakanlar Kurulu`nun bir diğer gündem maddesini ise terörle mücadele oluşturuyor. Girilen yeni süreçle birlikte PKK`nın son Hakkari saldırısı başta olmak üzere dün Mardin Nusaybin`de PKK`nın Mardin bölge sorumlusuna yönelik gerçekleştirilen operasyonun da toplantıda masaya yatırılması bekleniyor. Bakanlar Kurulu`nun diğer gündem maddelerini ise Suriye, Patriot füzeleri, 4. Yargı Paketi ve ekonomideki gelişmeler oluşturuyor.

MİT BAŞKANI BİLGİ VERECEK

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Bakanlar Kurulu Toplantısı`nın yapılacağı Başbakanlık`a geldi. Fidan`ın İmralı görüşmeleriyle ilgili olarak Bakanlar Kurulu`na bilgi vereceği belirtiliyor.(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir