• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
İstanbul Valiliği'nden Kılıçdaroğlu’nun iddiasına cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir televizyon programında dile getirilen “Covid-19 olayı ilk gündeme geldiğinde İstanbul Valisi 39 Belediye Başkanını davet ediyor, Büyükşehir Belediye Başkanını davet etmiyor.” iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilen valilik açıklamasında, Covid-19 Pandemisi ile valilik koordinasyonunda bütün kurum ve kuruluşların tam bir iş birliği ve dayanışma içinde mücadele ettiğine vurgu yapıldı.

30 Mart 2020 tarihinde CHP genel başkanının ifade ettiği gibi herhangi bir toplantının yapılmadığına dikkat çekilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın katılamadığı toplantı, 22 Mart 2020 tarihinde sosyal mesafenin korunabilmesi için Anadolu ve Avrupa Yakası Belediye Başkanlarımızın katılımıyla iki ayrı oturumda yapılan toplantıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu söz konusu toplantıya davet edilmiştir. Ancak, İBB Özel Kalem Müdürü tarafından, Büyükşehir Belediye Başkanının CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kız kardeşinin cenaze merasimine katılmaları nedeniyle toplantıya yetişemeyecekleri bildirilerek yerine temsilen Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı katılmıştır. Covid-19 Pandemisiyle ilgili yapılan diğer bütün toplantılara ve video konferanslara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu katılmıştır.” denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir