• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
Hafızlık okulunun temeli dualarla atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artuklu ilçesinde yapılacak olan hafızlık okulu donanımı ve mimarisiyle beş yıldızlı otel standartlarında olacak.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından temel atma töreninde ilk kazma İl Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer ve İl Müftüsü İsmail Çiçek tarafından yapıldı.

Törende kısa bir selamlama konuşması yaparak insanlığa ve Kur’an-ı Kerim’e hizmet için yapılan bu tesise emek ve destek veren herkese teşekkürlerini ileten İl Milli eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, şöyle dedi:

 “Eğer yavrularımız, güvenilir yerlerden sağlam ve doğru bilgilerle din eğitimlerini almazlarsa başka mihrakların din istismarına maruz kalacaklardır. Bu vesileyle böylesi yapıları desteklemek geleceğimiz açısından son derece önemlidir. Mardin tarihinde bir çok bilim adamını, alimi, arifi bağrında yetiştirmiş bereketli topraklarımızdandır. İnşallah bu okulumuzda Mardin’imize ve bu millete faydalı olacak insanlar yetiştirmesini niyaz ediyorum.”

İl Müftüsü İsmail Çiçek de Mardin'de ve özelde Artuklu'da Kur’an Kursları ve onların işleyişleri hakkında bilgiler vererek 16 derslikli hafızlık okulunun temeli kesilen kurbanla birlikte atıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir