• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Eşinden miras kalan arsanın gelirini çocuk hastanesi için bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eşi Ömer Keser'in vefatının ardından geride bıraktığı mirasından düşen iki arsadan birisini satışa çıkaran Keser, kent merkezindeki arsasını 2 milyon 250 bin liraya sattı. Parayı bağışlamak isteyen Keser, çocuklarının da onayını alarak Coronavirus salgını nedeniyle sağlık alanına destek olmaya karar verdi.

Keser daha sonra parayı düzenlenen protokol ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan çocuk hastanesinin yoğun bakım ünitesine bağışladı.

Hayırsever Keser'in bağışı için Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin'in katılımıyla rektörlük makamında imza töreni düzenlendi.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Gür, hayırsever Keser'e bu anlamlı bağışından dolayı teşekkür etti.

"Çiftin adı yoğun bakım ünitesinde yaşayacak"

Gür, özellikle Covid Pandemisi sırasında hastanelere, yoğun bakımlara ve sağlık sektörüne yapılacak yatırımlara büyük ihtiyaç duyulduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, "Sağ olsun hayırsever Gaziantepli hemşerimiz, çocuk hastanemizin bitmek üzere olduğunu, yoğun bakımda ciddi bir şekilde ihtiyaç olduğunu kendisine iletince gönülden bu kapsamda büyük bir destek vermek istedi. 2 milyon 250 bin TL'lik bağışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda biz de kadirşinaslık göstererek yapılacak yoğun bakım ünitemizin isminin Yüksel-Ömer Keser Yoğun Bakım Ünitesi olması yolunda protokol imzaladık." dedi.

 

 "Yoğun bakımın önemini görerek bağışta bulundum"

Hayırsever Keser de, "Eşim Ömer bey, çok fedakâr bir kişiydi. Vefatından sonra adını yaşatacak bir bağışta bulunmayı düşündüm. Çocuklarımla istişareler yaptım. Okul mu yaptırayım, sağlık için mi bağışta bulunayım diye düşünürken şehrimizde çocuk hastanesine duyulan bu ihtiyacı fark ettim. Tamamen kendi rızamla, içimden gelerek bu bağışı yapmaya karar verdim. Gaziantep Üniversitesi'nin tamamlanan çocuk hastanesinin yoğun bakım ünitesinde kullanılmak üzere çocuklarımın da onayını aldım. Yapılmakta olan bir arsam daha var. O da tamamlanınca şehrime fayda sağlayacak bir hayır işinde kullanmayı düşünüyorum. Eşimin ismi bu şekilde yaşayacağı ve hayırlarla anılacağı için çok mutluyum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir