• DOLAR 32.593
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.184
  • ...
Hamas: Filistinli bilim insanı Fadi el-Batş’ın kanı boşa gitmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas: Filistinli bilim insanı Fadi el-Batş’ın kanı boşa gitmeyecek

Hamas, 21 Nisan 2018’de Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur'daki evinden çıkıp sabah namazı için camiyi gittiği sırada motosikletli iki kişi tarafından saldırıya uğrayan 35 yaşındaki Filistinli bilim insanı Fadi el-Batş'a yönelik suikastın yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Hamas: Filistinli bilim insanı Fadi el-Batş’ın kanı boşa gitmeyecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdullatif el-Kanu yaptığı basın açıklamasında, “Filistinli bilim adamı Fadi Al-Batş'ın kanı İşgalci israil işgaline ve istihbarat servislerine musallat olmuş bir lanet olmaya devam edecek ve bu kan boşa gitmeyecek." ifadelerini kullandı.

İslam âleminin ve Filistin halkının bilim adamlarının suikastlarla ortadan kaldırıldıklarına dikkat çeken Hamas Sözcüsü el-Kanu, “Suikast yoluyla, ümmetimizin içindeki verimliliği ve ilmi başarıları yok edemeyecekler. Ya da halkımızın, işgali sonlandırmak için verdiği mücadele yolundaki bilimsel ilerlemeye ve bilişsel gelişime engel olamayacaklar.” şeklinde konuştu.

El-Kanu, işgalcilerin, istihbarat servisleriyle yurtdışındaki Filistinli akademisyenlerin bile peşinde koşmasının, nerede olursa olsun Filistin halkına yönelik suç işlemeye devam ettiğinin kanıtı olduğunu vurguladı.

“Şehidinden bilim adamına kadar hiçbir Filistinlinin kanı boşa gitmeyecektir” ifadelerini kullanan Hamas sözcüsü, bundan iki yıl önce böyle bir günde Kuala Lumpur'daki evinden çıkıp sabah namazı için camiye gittiği sırada Siyonist rejimin haydutları olan Mossad ajanları tarafından şehit edilen Fadi el-Batş’ı her yıl anacaklarının ve hiçbir zaman unutmayacaklarının altını çizdi.

Ne Olmuştu?

Enerji alanında çalışmalar yapan Filistinli bilim adamı ve akademisyen Fadi El-Batş, 21 Nisan 2018'de sabah namazına camiye gitmek için Kuala Lumpur'daki evinden çıktıktan sonra iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak şehit olmuştu.

Suikast Sonucu Şehit Olan Dr. Fadi El-Batş Kimdir ve Niçin Şehit Edildi?

Şehid Fadi Muhammed El-Batş (35) Gazze’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı’nda dünyaya geldi. Evli ve üç çocuk babası olan El-Batş birkaç yıldır Malezya’da yaşıyordu.

2009 yılı sonlarında Gazze’deki İslam Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi ardından aynı alanda yüksek lisans yaptı.

Gittiği Malezya’da Malezya Malaya Üniversitesi’nde 2015 yılında yine Elektrik Mühendisliği alanında “Güç Elektroniği Teknolojisini Kullanarak Güç Aktarım Ağlarının Verimliliğini Artırma” teziyle doktorasını verdi.

Dr. El-Batş Malezya’nın Kuala Lumpur Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği alanında ders veriyordu.

El-Batş 21 Nisan Cumartesi günü evine yakın camiye sabah namazı için giderken motosiklet kullanan maskeli iki hainin saldırısına maruz kaldı. Başına ve vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde şehit oldu. Ailesi suikastın Mossad tarafından yapıldığını söyledi.

Genç yaşına rağmen akademik hayatında bilimsel alanda ve uluslararası düzeyde 18 bilimsel araştırma yayınlayan El-Batş, Japonya, İngiltere, Finlandiya, İspanya, Suudi Arabistan, Malezya ve daha birçok ülkede yapılan uluslararası konferanslara katılıp bilimsel sunumlar yaptı.

Akademik ve ilmi çalışmaları nedeniyle 2016 yılında Malezya’da ülkenin en büyük nişanesi olan ödülü alan El-Batş bu ödülü alan ilk Arap kökenli akademisyen oldu.

El-Bataş ödülü alırken yaptığı konuşmada “Bütün dünyaya Filistinlilerin icat konusundaki ısrarlarını ve onların hiçbir sınırda durmadıklarını ortaya koymaya çalıştım. Normalde bu ödül sadece Malezya öğrencilerine verilmekteydi. Ancak hükümet daha sonra Filistinli öğrencileri de buna kattı. Bu şekilde Arap ve Filistinli olarak ilk kez ödülü alan ben oldum” dedi.

Ailesi yaptığı açıklamada, Dr. El-Bataş’ın enerji konulu konferansa katılmak üzere Pazar günü Türkiye’ye gitmeye hazırlandığını belirtti.

Dr. El-Bataş, sosyal paylaşım sitesinde en son,  iki hafta önce Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü görüntülerken işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan gazeteci Yasir Murteca ile ilgili bir mesaj yayınlamıştı.

Yayınladığı mesajda El-Bataş “Siyonistlerin seni öldürmekle örtmeye çalıştığı hakikatin şehidine Allah rahmet etsin. Ahlaklı ve yüzünden tebessümün eksik olmadığı Filistinli genç. Hiç görmediğim halde seni çok sevdim Yasir… Ey boyun eğmeyen özgür adam! Karşılaşma yerimiz cennettir. Biz yolunda yürüyoruz” demişti.

Sabah namaza giderken suikast sonucu kafasından ve bedeninden aldığı kurşunlarla şehit olan Dr. Fadi’nin babası yaptığı açıklamada, aile olarak suikasttan Mossad’ı sorumlu tuttuklarını belirterek, Malezya hükümetinden suikastla ilgili olarak acilen soruşturma başlatmasını istediklerini söyledi.

Şehidin babası yaptığı açıklamada, oğlunun Elektrik Mühendisliği alanında çok başarılı olduğunu, bu alanda birkaç uluslararası ödül aldığını, bunun içinde Siyonist İsrail’in oğlunu kendisi için bir tehdit olarak gördüğünü ifade etti.

Müslümanların bilim alanındaki ilerlemelerini ve gelişmelerini engellemek isteyen Siyonist işgal rejimi cinayet şebekesi eliyle Müslüman bilim adamlarını bir bir ortadan kaldırıyor.

Şimdiye kadar onlarca bilim adamı suikastlarla ortadan kaldırıldı.

El-Bataş’ın suikast sonucu şehit edilmesi üzerine açıklama yapan Malezya İslami Sivil Toplum Kuruluşları Danışma Meclisi (MABİM) Başkanı Azmi Abdulhamid yaptığı açıklamada, suikastın onu tanıyan ve seven herkesi şok ettiğini, mütevazı, ahlaklı ve örnek bir şahsiyet olan şehidin dünyadaki Filistinliler ve Müslümanlar için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, “Malezya ve bütün dünyaya bu kadar bilim sunan birinin Malezya’da suikastla ortadan kaldırılmasını tasavvur edemiyoruz” dedi.

Azmi Abdulhamid sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknoloji ve enerji konusunda zeki, dahi ve harika bir zekaydı. Ülkemizde bu alanda büyük bir kalkınma başlatmıştı. Onu ortadan kaldırmada çıkarı olanlar, Fadi’nin zekasının, dahiliğinin ve deneyiminin acıttığı çevrelerdir. Hükümetten birçok ödül alan Fadi mütevazı ve sevimli biriydi. İlk gördüğünde seni şaşırtırdı. Önümüzdeki Ramazan ayında Malezya halkı camilerde etkili bir şekilde Kur’an okuyan Fadi’nin okuyuşundan mahrum olacaklar. Bilimi, dindarlığı ve zekasıyla insanların ilham kaynağıydı. Zor bulunan ender bir şahsiyeti kaybettik.”

Malezya hükümetinin Filistinli öğrencilere burs vermesi üzerine işgal rejiminin Malezya aleyhinde başlattığı tahriklere de değinen Abdulhamid “bu bilime karşı bir saldırıdır. Ülkemiz ilim ve irfan öğrencileri ile bütün araştırmacıları açıktır” hatırlatmasında bulundu.

Başta Hamas olmak üzere direniş grupları taziye mesajları yayınlayıp suikastın arkasında Mossad’ın olduğunu ifade ettiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir