• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Kur`an Bu Ülkenin Namusudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - İncirlik Üssü`nde ABD askerlerinin camiyi tahrip edip Kur`an-ı Kerimleri parçalamalarına Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi sert tepki gösterdi.
 
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Suat Çelik, İslam`ın kutsallarına yapılan saldırının alçakça olduğunu ve bunun kabul edilebilir bir yönünün olmadığına vurgu yaptı.
 
`Alçak Bir Saldırıdır`
" Her fırsatta Kur`an`a ve Dinimize yapılan bu saldırıların tek bir sebebi vardır, o da İslam`a karşı beslenen düşmanlıktır" diyen Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Basından takip ettiğimiz kadarıyla şunu söyleyebiliriz. Amerikan Askerlerinin, İncirlik Hava Üssünde, Camimiz ve kutsallarımıza yönelik yapmış oldukları alçakça saldırının kabul edilir bir yanı yoktur."
 
"Saldırganları, Yöneticiler Cesaretlendiriyor"
Çelik, saldırıların bu denli artmasının sebeplerinden birinin de Amerika ve onun güdümündeki uşaklarının sergiledikleri tavır olduğunu ifade etti. Çelik, "Hiç fark gözetilmeden şunu çok rahat söyleyebiliriz ki İslam ülkelerinin yöneticileri kutsallara yönelik bu tür saldırılarda sadece kısa ve ürkek olan demeçlerle saldırıyı yapanları kınamakta, perde arkasında bu ülkelerle kucaklaşmakta, ekonomik ve siyasi anlaşmalar imzalamaktalar. Bu davranışlarıyla da İslam düşmanlarına cesaret vermekteler. Buradan yöneticilere sesleniyorum : Uyanın! Halk siz yöneticileri demeç vermek için seçmedi, sivil halk zaten demeç vermesi gereken yerde demeç veriyor. Siz yöneticilerden de icraat bekliyor, net tavır ve tepki bekliyor." dedi.
 
"Kur`an Bu Ülkenin Namusudur"
"Türkiye bir İslam ülkesidir." diyen Çelik, "Bu ülkenin topraklarında böyle bir saldırının olması ülke hükümetinin ve güvenlik kuvvetlerinin bir ayıbıdır. Cami ve Kur`an bu ülkenin namusudur. Bu namusuna yapılan saldırıyı kabul etmek, sessiz kalmak, hedef saptırmak, yumuşatmaya çalışmak ve atılması gereken adımları atmamak en basit bir ifadeyle duyarsızlıktır, korkaklıktır ve alçaklıktır. Hükümet yetkilileri derhal istihbarat yetkililerine bu olayın açığa çıkması için baskı yapmalı ve bu işi gerçekleştirenlere hesap sorulmasını sağlamalıdır" ifadelerini kullandı.

Çelik, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Genelkurmay Başkanlığı`nca yapılan ve olayı örtbas nitelikteki açıklama ile saldırının gerçek faillerinin bulunmasını engelleyecek bir girişimin olması kabul edilir bir iş değildir. Madem camiye yönelik bir saldırı var ve bu saldırı da askerler tarafından doğrulanıyor. Peki bunca korunaklı bir askeri birimde nasıl olurda gerçek failler bulunamıyor" (M.Emin Mağlay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir