• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
Van Basınında Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: ÖRTÜ DÜŞMANLIĞINA TEPKİ
Van`da faaliyet yürüten eğitim STK` ları geçtiğimiz hafta Diyarbakır ve Şanlıurfa İllerinde başörtülü öğretmenlere yapılan 28 Şubatvari çirkin saldırıları kınayarak Milli Eğitim Bakanı ve hükümeti görevlerini yerine getirmeye davet etti.

 

Rahmet Eli Aralık Ayı Faaliyet Raporunu Açıkladı
Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, 2012 yılı Aralık Ayı faaliyeti raporunu kamuoyuyla paylaştı.

 

\"Büyükşehir Yasasıyla Büyük Değişimler Yaşanacak\"
Türkiye İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle Van`da \"6360 kanun bilgilendirme toplantısı\" düzenlendi. Toplantıda konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, bu yasayla beraber büyük değişimlerin ve dönüşümlerin yaşanacağını kaydetti.
Büyük Şehrin Büyük Ayıbı
Van`da daha önce defalarca gündeme gelmesine rağmen yetkililerin eğilmediği şehiriçi ulaşım sorunu özellikle üniversite öğrencilerini mağdur ediyor.

 

BÖLGE GAZETESİ: İMRALI SÜRECİNE ORTAK DESTEK
Van Hakkari Tabipler Odası Başkanı Çetin Kotan, Van`daki sivil toplum örgütleri olarak yeniden başlayan barış sürecini desteklediklerini belirterek \"Sürecin, yaşanacak her türlü provokasyondan etkilenmeden sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz\" dedi.
Van`da Karla Mücadele Çalışmaları
Van`da günlerdir belli aralıklarla etki olan kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan yüzlerce köy yolunu açma çalışmaları sürüyor.

 

GAZETE VAN: VAN BÜYÜKŞEHİRE HAZIRLANIYOR
Van`da, İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğince `6360 Sayılı Kanun Bilgilendirme Toplantısı` yapıldı.
Zahir Kandaşoğlu VATSO Başkanlığı`na Aday Olacak mı?
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) eski Başkanı Zahir Kandaşoğlu, ticaret odalarında 2 dönem başkanlık yapma sınırının iptal edilmesi ile birlikte aday olup olmama konusundaki kararını henüz vermediğini söyledi.

 

PRESTİJ: BU SORUN ÇÖZÜLSÜN!
Büyükşehir olan Van`ın önemli sorunları arasında yer alan ahırlar konusunda ilgili kesimler görüşlerini dile getirmeye devam ediyor.
Kurtarıldılar...
Van`ın Başkale ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde aniden rahatsızlanan 2 kişi, 112 sağlık ekiplerinin 6 saatlik çalışması sonrası kurtarıldı.

 

VAN HAVADİS: 24 PARMAKLI GENÇ
18 yaşındaki Ahmet Gazanfer`in el ve ayaklarında 5 yerine 6 parmak var.
Van`da Molotofkokteylli Saldırı
Van`da bir eczaneye molotofkokteylli saldırı düzenledi.

 

VAN SESİ: YEŞİL CEVİZ REÇELİ ÜRETİMİ BAŞLIYOR
Van Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halil Tandoğan, bölgede yeşil ceviz reçeli üretimine başladıklarını ifade ederek, bunun üreticilerine ek bir gelir sağlayacağını söyledi.

Abdurrahman Keskin Toprağa Verildi
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hakkari Belediyesi eski başkanı ve gazeteci-yazar Abdurrahman Keskin, binlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi.

 

WAN HABER: BAŞKALE`DE NEFES KESEN HASTA KURTARMA OPERASYONU
Başkale`de nefes kesen hasta kurtarma operasyonu 20 yaşındaki bayan hasta 4,5 saat süren operasyon sonucu hastaneye ulaştırıldı.

TÜNELDE `KELEDOŞ` KEYFİ
Van`ın Başkale ilçesinde günlerdir yağan ve kalınlığı 2 metreye ulaşan kar tüm köy ve mezra yollarının kapanmasına sebep olurken, bu durumu eğlenceye dönüştüren bir grup esnaf, açılan tünelde yöresel `Keledoş` yemeği yiyerek keyifli anlar yaşadı.

 

ŞEHRİVAN: ORHAN: ULUDERE`DE KARA OPERASYONU HAZIRLIĞI YAPILIRKEN, HAVADAN BOMBALAMIŞLAR
Gülşen Orhan, bombalanarak öldürülenlerin, Heron görüntülerinden bombalanan grubun kaçakçı olduklarının belli olduğunu söyledi. TBMM Uludere Komisyonu üyesi AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan, askeri ve sivil yetkililerle yaptıkları görüşmeleri hakkında \"Kendilerinin, karadan müdahale hazırlığı varken, daha yetkili, üst düzey bir kararla bombalamanın olduğu ve bu konuda insiyatifin kendilerinde olmadığı belirtiliyor\" dedi.

 

HABER VAN: VAN`DA KIŞ VE ZORLAŞAN YAŞAM KOŞULLARI
Van`da, hastanede tedavi gördükleri sırada hayatını kaybeden iki vatandaşın köylerinde defnedilmeleri için İl Özel idaresi ekipleri, 7 saatlik zorlu bir çalışmanın ardından yolu açarak cenazeleri köye ulaştırdı.

 

MEDYA VAN: KARACİĞER HASTASI ORGAN NAKLİ BEKLİYOR
Van`da 7 yıldır karaciğer hastası olan 44 yaşındaki Kemal Atabay, yaşadığını olumsuzluklara rağmen yıllardır nakil organ umudunu taşıyor. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir