• DOLAR 32.521
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2421.266
  • ...
Müdahaleye Destek Verene Saldırırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mali`nin kuzeyini kontrol altında bulunduran İslami gruplardan Tevhid ve Cihad Hareketi, ``Mali`nin kuzeyine yapılan müdahaleye destek veren ülkelere saldırı yapmaya kararlıyız`` dedi.

Tevhid ve Cihad Hareketi`nden yapılan yazılı açıklamada, ``Geçtiğimiz dönemde uyuşturucu kaçakçısı mafyaları zayıflatmak ve Azavad Kurtuluş Örgütü`nün gücünü kırmak için yaptığımız operasyonlar komşu ülkelere uygulayacağımız stratejiye engel teşkil etmeyecek. Mali`nin kuzeyine yapılan müdahaleye destek veren ülkelere saldırı yapmaya kararlıyız`` ifadelerine yer verildi.

Tevhid ve Cihad Hareketi ile Ensaruddin ve Azavad hareketi (MNLA) 2012 yılı Mart ayındaki askeri darbeyle oluşan iktidar boşluğundan bu yana Mali`nin kuzey bölgelerinde kontrolü elinde bulunduruyor. MNLA, Mali`nin kuzeyinde yaşayan Tuareg azınlığının bağımsızlığını talep ediyor.

Libya Başbakanı Ali Zeydan, Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali ve Cezayir Başbakanı Abdulmalik Selal, ortak bir açıklama yayımlayarak, ``Mali krizi için siyasi bir çözüm yolunun bulunması gerektiğini`` belirtti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir