• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Covid-19 nedeniyle Irak'tan Batman'a getirilen 285 işçi yurda yerleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Irak'taki işlemlerin ardından karantinaya alınacakları yurtlara yerleştirilmek üzere otobüslerle Batman'a getirilen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyularak maske, eldiven ve ateşleri ölçüldükten sonra yurda alındı.

 

Batman'a gelen Türkiye vatandaşlarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Batman Kız Öğrenci Yurdu önünde Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk ve AFAD ekipleri karşıladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Özperk, Ramazan Ayı öncesi hükümet tarafından Türkiye vatandaşlarının tahliyesinin sürdüğünü belirtti.

Vatandaşların birer kişilik odalara yerleştirildiklerini söyleyen Özperk, "Coronavirus tedbirleri kapsamında Ramazan Ayı öncesi Irak'ın başkenti Bağdat'tan gelen vatandaşlarımız Batman kız yurdumuza 14 gün boyunca karantinaya alınıp, misafir edeceğiz. Misafirlerimiz İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, ön sağlık kontrolünden blokların girişinde önce muayenesi yapılarak, varsa şüpheli vaka olması durumunda hastaneye gönderilecekler. Misafirler birer kişilik odalarına bırakıldı. Batman Kızılay Şubesi de 14 gün boyunca misafirlerin 3 öğün yemeğini karşılayacak. Bizler de onlara ev sahipliği yapıyoruz." diye konuştu

"Karantina bittiğinde memleketlerine gönderilecekler"

Konuşmasının devamında Özperk, şunları söyledi: "Misafirlerin her türlü ihtiyaçları odalarında karşılanacak. Hem gelen misafirler ve hem de görev yapacak personel hijyenine önem verilecek. Sosyal mesafe kuralına uyarak, diğer koruyucu ekipmanlarla misafirlerimize hizmet edeceğiz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız ve sağlıklı bir şekilde memleketlerine uğurlayacağız. Vatandaşlarımız karantina bittiğinde AFAD' a ait araçlarla memleketlerine ulaştırılacak."(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir