• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Diyarbakır'daki meslek örgüt temsilcilerinden kamu kurumlarına teşekkür açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nde bir araya gelen meslek örgüt temsilcileri, il genelinde salgınla mücadelede yapılan koordineli ve özverili çalışmalardan dolayı kamu, kurum ve çalışanlarına teşekkürler içerikli basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Diyarbakır Ziraat Odası İl Koordinasyon Başkanları Covid-19 ile mücadele kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Söz konusu meslek örgüt temsilcileri adına basın metnini ise Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu okudu.

Türkiye'de salgın ile mücadele tedbirlerinin, virüsün ilk ortaya çıktığı günden bu yana büyük bir titizlikle ve başarı ile uygulandığını belirten Ebedinoğlu, bu süreçte Diyarbakır’daki tüm kamu, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin çok sıkı bir işbirliği ile yoğun bir çaba içerisinde bulunduklarını ifade etti.

El birliği ile hem insan sağlığını korumak hem de ticari yaşamı canlı tutabilme gayretinde bulunduklarını dile getiren Ebedinoğlu, "Diyarbakır halkına zamanında ve doğru bilgiyi verebilmek bu süreçte yaşanabilecek her türlü olumsuzluğu minimize etmek, özel sektörün taleplerini en üst düzeyde karşılayabilmek, alınacak tüm tedbirleri kesintisiz uygulamak için İl Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında ve koordinesinde tam bir uyum içinde çalışmalar yürütmekteyiz." dedi.

 

"Salgının kontrol altına alınabilmesi oldukça zor ve meşakkatli bir mücadele gerektirir"

Diyarbakır’da ve her yerde salgının kontrol altına alınabilmesinin oldukça zor ve meşakkatli bir mücadele gerektirdiğine dikkat çeken Ebedinoğlu, "Bu mücadelede koordinasyonun sağlanması, hükümetimizce alınacak tedbirlerin, ilimizde kesintisiz ve harfiyen uygulanması, sokağa çıkma yasağı sürecinin çok iyi yönetilerek kent halkının tüm ihtiyaçlarının süratle karşılanması kuşkusuz iyi bir yönetim anlayışıyla mümkün olabildi. Mülki idareler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve diğer kent bileşenlerinin eşgüdümlü ve koordineli bir çalışma içerisinde hareket etmeleri salgın ile mücadelede başarı oranını yükseltti." ifadelerini kullandı.

Yapılan sosyal yardımlara da değinen Ebedinoğlu, "Özellikle yaşanan bu süreçte ekonomik olarak olumsuz etkilenen kesimler ve ihtiyaç sahiplerine yapılan sosyal yardımlar bir can suyu oldu. Bu vesileyle, meslek örgütleri temsilcileri olarak gerçekleştirilen hizmetlerden dolayı şehrimiz adına içtenlikle teşekkür ediyor, sağlık çalışanı kahramanlarımıza ve tüm kamu görevlilerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir