• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Usta öğreticiler ve ücretli öğretmenlerin mağduriyeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doyar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 12 Mart tarihinde gerçekleştirilen toplantıda dünyada hızla yayılan Covid-19 salgını nedeniyle bazı tedbirler alınmasına karar verildiğini anımsattı.

Doyar, bu süreçte bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının tatil edilip bu eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere genel idari izin verilerek maaşlarının yanında ek ders ücretini de almalarının sağlandığını kaydetti. Doyar, ayni işi yapan ve sadece ek ders ücretiyle aile geçindiren usta öğreticilerin ise Covid-19 salgını nedeniyle kurslarının kapatılıp mağdur olduklarını vurguladı.

Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 1 Nisan'da 'Usta öğreticilere ve ücretli öğretmenlere, uzaktan eğitim başladığı günden itibaren ödeme yapılacak.' sözünü hatırlatan Doyar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da 'Usta öğreticiler ve ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri ödenecek' açıklamasına rağmen mağduriyetlerin giderilmediğini vurguladı.

Doyar, "Kadrosuz usta öğreticiler 8 ila 11 ay arası ek ders ücreti karşılığında MEB'e bağlı çalışan öğretmenlerdir, kısa süreli kursları belli zaman aralıklarıyla yenilenmektedir. 657'ye tabi olan usta öğreticiler, resmi tatillerde ücret alamamakta, aynı zamanda tazminat haklarına da sahip olmamakla birlikte işsizlik fonundan da yararlanamamaktadırlar. Covid-19 sebebiyle pandemi ilan edilmiş ve mevzuattan dolayı kursları biten öğretmenlerin maaşları kesilmiş ve sigorta çıkışları yapılmıştır." dedi.

"Şu zorlu süreçte işsiz bırakılmaları vicdanları yaralamıştır"

Devletin 3 ay işten çıkarma yasağı getirmesine rağmen işsiz kaldıklarını ve kursu devam eden öğretmenlerin ise aldıkları maaş kadar yeni dönemde borçlandırılacaklarını vurgulayan Doyar, şunları söyledi:

"Bu zorlu süreçte devletin yükünü hafifletebilmek için maske ve önlük dikimine devam eden usta öğreticilerimiz, hâlâ gönüllü çalışmaya devam etmektedir. Büyük fedakârlıklarla eğitimini sürdürmeye çalışan usta öğreticilerimizin özellikle şu zorlu süreçte işsiz bırakılması vicdanları yaralamıştır. Bunlar, usta öğreticilerimizin yaşadığı sıkıntıların sadece birkaçıdır. 3 ay işten çıkarma yasağı olmasına rağmen usta öğreticiler için yasa görmezden gelindi ve işten çıkarıldı. Usta öğreticilere verilen müjdenin gereği yapılmalıdır. Sigortaların yatırılması ve ek ders ücretlerinin ödenmesi gerekir."(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir