• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Ömer Çelik: "Şer güçler, medya üzerinden aile kurumunun temeline dinamitler yerleştiriyorl
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Örnek Aile Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlediği "Medya Mevlid Buluşmaları" programının Diyarbakır etkinliğini gerçekleştirdi.

Rehber TV'den canlı olarak yayımlanan etkinlikte konuşan Ömer Çelik hoca, aile kurumu üzerinde oynanan kirli planlara dikkat çekti.

İslam'ın aileye büyük bir önem ve değer verdiğini belirten Çelik, " Aile; kadın, koca ve çocuklardan oluşan en küçük toplumsal bir birimdir ve toplumu meydana getiren kurumların temelidir. Toplumlara göre bu temeller Müslim ve gayrimüslimlere göre değişkenlik arz edebilir. Ama aile, bir ayet gibi bütün Müslüman ve gayri Müslüman toplumlarca kabul edilmiş bir temeldir, esastır ve usuldür." dedi.

Aileyi ayakta tutmanın, dünya ve ahiret saadetini temin etmenin önemini Kur'an'dan ayetlerle açıklayan Çelik, ailenin maddi ve manevi eğitiminin, refahının ailenin reisine yüklendiğini belirtti.

Çelik, "Bu sadece Müslümanlarca bilinen bir gerçek değil, dünyayı ve dünyanın idaresini elinde tutmak isteyen şer ve müstemleke güçler de bunun çok iyi farkındadırlar. Kendi bekasını ve ayakta kalmasını toplumların ifsat edilmesi üzerine bağlayan bu şer güçler, Müslüman ve gayri Müslüman toplumlarda aileyi ifsat etmek, ortadan kaldırmak ve aile içi güvensizlik tohumlarını ekmek için elinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar." şeklinde konuştu.

Medya üzerinden yapılan ifsat çalışmalarına değinen Çelik, "Medyadan istifade ederek görsel, işitsel ve sosyal medya üzerinden olumsuz algılar oluşturuyor, aile kurumunun temeline dinamit yerleştiriyorlar. Bu şekilde yaparak ifsat edilmiş bir kurumun yetiştirdiği bir nesille kendi amaçlarına ulaşmanın hesabını yapıyorlar." diye belirtti.

"Sağlıklı bir neslin ancak sağlıklı bir aile ortamında yetişir"

Şer güçlerin birçok Avrupa ve dünya ülkesinde başarılı olduklarına dikkat çeken Çelik, "Bugün Avrupa'da aile kurumundan bahsetmek neredeyse mümkün değil. Yine maalesef ülkemizde de adına LGBT dedikleri bir kısım ifsat, dernek, vakıf, görsel medya aracılığıyla ve İstanbul Sözleşmesi ile ailenin temellerine dinamit yerleştirmeye çalıştılar. Oysa bizler sağlıklı bir neslin ancak sağlıklı bir aile ortamında yetişeceğine inanıyoruz." dedi.

"Peygamber Efendimiz takvayı ve salih ameli en güzel bir şekilde öğretirdi"

Peygamber Efendimizin ailemiz için en güzel örnek olduğunu hatırlatan Çelik, şöyle konuştu: Peygamber (Aleyhisselatu Vesselam) bizim için en güzel örnektir. Allah (Celle Celalühü) ayet-i Kerime'de; 'Ey peygamber! Mümin kadınlara söyle gözlerini haramdan sakınsınlar.' diye buyurur. Bu ayet-i kerime geldiği zaman, Peygamber Efendimiz (Aleyhisselatu Vesselam) ilk önce kendi hanımlarına ve kızlarına gidip bu ayeti okumuş onlara tesettür ayetinin mahiyetini anlatmıştır. Yine ' ailene efradına namazı emret ve sende onda sabırlı ol.' ayeti var. Bu ayet  indirildikten hemen sonra Peygamber Efendimiz her sabah mescide giderken Hazreti Ali Efendimizin kapısını çalar ve 'Ey Fatıma, ey Ali haydi namaza!' derdi. Peygamber Efendimiz zevcelerine ibadetin şekillerini, Allah'a olan inancın mahiyetini, takvayı ve salih ameli en güzel bir şekilde öğretirdi. Peygamber Efendimiz mübarek gece ibadeti yaparak ayakları şişiyordu. Hazreti Aişe Efendimize; 'Allah senin geçmiş ve gelecek bütün hatalarını silip ve seni affettiği halde niçin kendine bu kadar eziyet ediyorsun.' dediğinde, Peygamber Efendimiz buna karşılık 'Ben de şükreden bir kul olmayayım mı? diyerekten Allah'a olan şükrün, hamdın, inancın itikadın sağlamlığını kendi çocuklarına ve mahiyeti altında olan çocuklara helal ve haram çizgisini öğretiyordu."

"Avrupa'dan İstanbul sözleşmesi adı altında kanunlar ithal ediliyor"

Hazreti Muhammed'in, "Sizin en hayırlınız ailesine, ehline en hayırlı olanınız en iyi olanınızdır. Ben ehlime en iyi olanınızım." hadisini hatırlatan Ömer Çelik hoca "Eğer toplumumuzu ıslah etmek, geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurmak istiyorsak adres Allah Resulü sallallahu aleyhi vesellemin örnek aile reisliğidir ve bir başka yere gitmeye gerek yoktur. Her toplum ve her ulus kendi dininden örfler ve adetinden mütevellit kanunlar icat ederler. Avrupa yozlaşmış ve içi kof bir hale getirilmiş bir dinin müntesibidir. Ahlaki yönden çökmüş örf ve adetlerin müntesibidir. Kendi kanunlarını da buna göre yapmıştır. Bizler ise kendi kadınlarımızı, kızlarımızı ve çocuklarımızı muhafaza etmekten onları korumaktan aciz miyiz ki Avrupa'dan İstanbul sözleşmesi adı altında kanunlar ithal edip onunla sözde kadınlarımızı ve kızlarımızı kurtarmaya çalışıyoruz ve onunla idare etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sağlam bir nesil istiyorsak Peygamber Efendimizin örnek aile rehberine bakmamız gerekir"

Yapılan yanlıştan dönülmesi için yetkililere seslenen Çelik, "Bu sözleşmeden geri dönün. Ne bu dünyadan ne de ahirette bu vebalin altından çıkamazsınız. 15-20 yıl sonra ülke, vatan, toprak kendisi için hiçbir anlam ifade etmeyen bir nesil, toplum yetişecek. Bunun vebali de sizin boynunuza girecek. Sağlam bir nesil istiyorsak adres Allah Resulü Peygamber Efendimizin örnek aile rehberine bakmamız gerekir." şeklinde konuştu.

İlahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile devam eden etkinlik molla Remzi Uçar'ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir