• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Batman ve Adıyaman’da iki yer karantinaya alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk ilçesinde bir köy ile Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesi Kaya Mahallesi, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. 

Kozluk Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca, korona virüs salgınının yayılmasının önlenmesi, vatandaşların korunması amacıyla Ortaca köyünün karantinaya alındığı bildirildi.

Köy ile ev giriş çıkışlarının yasaklandığı ifade edilen açıklamada, gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Ergünü köyündeki bir adreste de 14 gündür uygulanan karantina sona erdi.

Çelikhan’da 1 mahalle karantinaya alındı

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesi Kaya Mahallesi korona virüs (Covid-19) nedeniyle karantinaya alındı.

Çelikhan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Pınarbaşı Beldesi Kaya Mahallesi korona virüsü (Covid-19) salgını nedeni ile 20 Nisan 2020 tarih saat 18.00 itibarı ile 14 gün süreyle karantina alındı.

Çelikhan Kaymakamlığı tarafından yapılan karantina açıklamasında, vatandaşların tüm ihtiyaçları Çelikhan Vefa Sosyal Destek Grubu marifeti ile karşılanacağı ifade edildi.

Mahallede bir kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine bu kararın alındığı öğrenildi.

Adıyaman’nda 1 kişi hayatını kaybetti

Adıyaman Sincik ilçesinde karantina altına alınan Karaman Mahallesi’nde korona virüs (Covid-19) tanısı konulan 92 yaşındaki Ayşe Yılmaz hayatını kaybetti.

Sincik’te Karaman Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta 2 aileden toplam 7 kişide koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

İstanbul bağlantılı olan bir kişiden yayıldığı tahmin edilen korona virüsü nedeniyle aynı mahalleden 2’si yoğun bakımda toplam 5 kişinin tedavisi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürüyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir