• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye ile Suudi-BAE arasında  MEDYA SAVAŞI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Suudi Arabistan Krallık Yönetimi Türkiye medyasına yönelik engelleyici tavır içerisine girince Türkiye’den misilleme geldi.

Hatırlanacağı üzere geçen hafta Suud Yönetimi Anadolu Ajansı (AA) ve TRT Arapça'ya erişim engeli koydu. Yasak daha sonra genişletildi ve Yeni Şafak haber sitesi de engellendi. TRT, AA ya da Yeni Şafak sitelerine girmeye çalışanlar "Özür dileriz, bu site Enformasyon Bakanlığının kurallarına aykırıdır." mesajıyla karşılaşıyordu.

"DEVLETLER ARASI BİR MESELE BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL"

Suud Krallık Yönetiminin bu tavrına Türkiye’den sert misilleme geldi. Suud sermayeli Independent Türkçe ve pek çok site erişime kapatıldı. İndependent Türkçe'nin Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, "Haksız bir kararla karşı karşıyayız. Bu kararın alınmasında Suudi Arabistan'ın Anadolu Ajansı ve TRT Arapça başta olmak üzere erişimi engelleme kararına karşı yapıldığı ifade ediliyor. Önce pazar günü olmasına rağmen BTK tarafından idari karar alındı, bu karar daha sonra mahkeme kararı haline getirildi. Bize tebliğ edilmiş herhangi bir karar yok. Kararın içeriğini göremedik ama tahminimiz Suudi Arabistan hükümetinin aldığı karara misilleme bir karar olduğu yönünde, sonuçta devletler arası bir mesele bizimle ilgili değil" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir