• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
DİZİ DİZİ TAHRİBAT
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsmail Dalkılıç/DOĞRUHABER

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, online platformda yayın yapan "Netflix" tarafından, eşcinsellik reklamının İslami değerler üzerinden yapıldığı sapkın dizinin Ramazan ayında Türkiye'de yayınlanmak istenmesine tepki gösterdi.

Hükümet ve RTÜK’ün, caydırıcı tedbirler alarak manevi değerlerimizin tahrip edilmesinin önüne geçmesi gerektiğini kaydeden Sağlam, bütün yönetmen, senarist ve oyunculara da çağrıda bulunarak, erdemli bir neslin yetiştirilmesi için katkıda bulunmaları gerektiğini ifade etti.

TOPLUMSAL YAPIMIZDA DERİN YARALAR AÇAN DİZİLER

Türkiye’de ahlaki ve kültürel değerlerimizi aşındıran dizi ve filmlerin sayısı her geçen gün artmakta olduğuna işaret eden Sağlam, “Planlı ve sistematik bir şekilde ahlaksızlık virüsünün topluma bulaştırılmaya çalışıldığını ve bu yapımların büyük bir sitayişle reklam edildiğini üzülerek müşahede etmekteyiz. Bu diziler üzerinden toplum mühendisliği yapıldığı açıktır. Temelinde ahlaksızlık bulunan bir kültür/süzlük dayatan bu diziler onarılması güç toplumsal tahribatlara yol açmaktadırlar. Evlilik dışı çarpık ilişkiler ve cinsel sapkınlıkları normalleştirmeye çalışan bu film platformları ile televizyon dizileri üzerinde etkili bir denetim mekanizmamız yoktur. RTÜK’ün söz konusu dizi ve platformları sembolik maddi cezalarla denetlemesi mümkün değildir.” dedi.

RTÜK, CAYDIRICI TEDBİRLER ALARAK MANEVİ DEĞERLERİMİZİN TAHRİP EDİLMESİNİN ÖNÜNE GEÇMELİDİR”

HÜDA PAR olarak yönetmen, senarist ve oyunculara çağrıda bulunan Sağlam, “Her türlü sapkınlığın sanat adı altında icra edildiği yapımlarda hükümet ve RTÜK’ün birinci dereceden sorumluluğu vardır. RTÜK’ün mevzuatının değiştirilmesi dâhil bu diziler hakkında her türlü caydırıcı tedbir ivedilikle alınarak manevi değerlerimizin tahrip edilmesinin önüne geçilmelidir. Diğer taraftan sinema, dizi ve diğer görsel sanat sektörünün inanç, kültür ve değerlerimizle barıştırılmasına şiddetle ihtiyaç vardır. HÜDA PAR olarak topluma karşı sorumluluk hisseden bütün yönetmen, senarist ve oyuncularımıza; toplumumuzu köklerine döndürecek, erdemli bir neslin yetiştirilmesine katkıda bulunacak yapımlar üretmeleri çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir