• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
`Aile Hekimi`nden Sonra `Aile İmamı` Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
`Aile hekimliği`nden sonra şimdi de `Aile imamlığı` projesi hayata geçiyor. Ailelerin sorunlarıyla yakından ilgilenebilmek için imamlar kendi bölgelerindeki evleri tek tek ziyaret edecek.

Yozgat Akdağmadeni İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan projede din görevlileri kendi bölgelerinde bulunan evleri gezip aile içinde yaşanan sorunlara çözüm arayacak ve aileye dini konularda yardımcı olacak. Akmaden İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu, müftülük olarak vatandaşlara daha yakın olmak, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek için `Aile İmamlığı Projesi`ni uygulamaya koyduklarını söyledi. Müftü Latifoğlu, "İmam demek sadece camiye gidip cemaate namaz kıldırmak ya da ezan okumak değil vatandaşların dini yönden eksiklerini tamamlamak da bizim görevimiz. Bütün imamların, müezzinlerin mahalledeki evleri tek tek ziyaret edecek. Bir program dahilinde Akdağmadeni`nde ne kadar aile varsa hepsini teker teker ziyaret edeceğiz. O insanlarla konuşup görüşeceğiz. İnsanlarımızın bize gelmesi değil, bizim gitmemiz lazım. Onların gelmesini beklemeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İlçe Merkez Haseki Camii`nde başlattıkları uygulama ile sabah namazlarını hatimle kıldıklarını ifade eden Latifoğlu, "Böyle bir uygulama başlattık. Hatimle namazdan sonra cemaatimizle beraber güzel bir kahvaltı, o kahvaltıdan sonra her cuma sabahı cemaatimize bir hadis dersi yapmayı planladık. Amacımız burada insanlarımızı sabah namazının o huzurunu, o manevi hazzını ve bereketini hissettirmek. Cemaatimizle beraber olmak, cemaatimizi artırmak ve özellikle gençlerin gelmesini sağlamak." şeklinde konuştu.

Samanyolu Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir