• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Fransa, İslami Hareketlere Yoğun Hava Saldırısında Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız savaş uçaklarının, Mali`nin kuzeyinde İslami hareketlerin kontrolündeki bölgelerde, hava saldırılarını yoğunlaştırdığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Fransız savaş uçaklarının bombaladığı yerler arasında kuzey şeridinde bulunan Konna, Gao, Douentza, Nambala ve Lere kentleri yer alıyor. Fransız kuvvetlerinin hava saldırılarında, bölgede etkili olan gruplardan Tevhid, Cihad ile Ensaruddin hareketlerine yönelik hava saldırısını düzenlediği bildirildi.

Gao kenti sakinleri, Tevhid ve Cihad Hareketinin bölgedeki kamplarının, Fransız savaş uçaklarının yoğun bombardımanına maruz kaldığını bildirdi.

Mali ordusu yetkilileri, saldırıların amacının silahlı grupların savaşırken kullanabileceği yakıt depoları ve lojistik ekipmanların tamamının imha edilmesi olduğunu söyledi.

Öte yandan Nijerya, Senegal, Nijer, Burkina Faso, Togo ve Benin`den gelecek askeri kuvvetlerin pazartesi ve salı günleri Mali ordusuna katılması bekleniyor.

Mali`de Ocak 2012`de ülkenin kuzeyindeki bazı kentler silahlı grupların kontrolüne geçmiş ve mart ayında askeri darbe olmuştu. Silahlı grupların, bölgedeki hakimiyetleri oluşan iktidar boşluğu nedeniyle daha da genişlemişti.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu ve Afrika Birliği, kuzeydeki gruplara yönelik uluslararası askeri müdahale için BM Güvenlik Konseyi`ne başvurmuş ve Konsey`den şartlı onay verilmişti. Silahlı grupların Mali ordusunun denetimindeki kentleri alarak ilerlemesi üzerine Fransa, silahlı gruplara askeri müdahalede bulunmuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir