• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Fransa`nın `Mali Saldırısına` Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Somali Devlet radyosu Hükümetin Sesi`ne açıklama yapan Adem, "Hükümetin, bilgisi dışında Fransız savaş uçaklarının düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadığını" belirterek, olayda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralılara acil şifa diledi.

Adem, Hükümetin, Somali`nin egemenliğini ve saygınlığını korumak için meşru her türlü yola başvurduğunu belirterek,  kaçırılan yabancı uyruklu rehineleri barışçıl yollarla kurtarmayı başardığına işaret etti.

Fransız komandolarının, genç mücahitler hareketinin 2009 yılında kaçırdığı 1 Fransız istihbaratçıyı kurtarmak için Polo Merir şehrindeki bir eve hava indirme operasyonu sonrasında çıkan çatışmada aynı aileden 3 sivil hayatını kaybetmişti.

Fransız savunma bakanlığından yapılan açıklamada, operasyonun başarısızlıkla sonuçlandığı, operasyonda bir askerin hayatını kaybettiği, birinin de kaybolduğu dile getirilerek, bütün verilerin, Fransız rehine Dennis Alex`in, kaçıranlar tarafından öldürüldüğüne işaret ettiği savunuldu.

Öte yandan Somali`deki `Genç Mücahitler Hareketi`nden yapılan açıklamada, kaçırılan rehinenin hayatta olduğu ve 2 gün içinde yargılanacağı ifade edilerek, komando indirme operasyonu sırasında yaralanan 1 Fransız askerinin esir alındığına işaret edildi.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir