• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
İİT`den Irak`ta Arabuluculuk Önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Irakta yaşananların siyasi anlaşmazlıklardan kaynaklandığına dikkati çekerek, taleplerin demokratik ve barışçı yöntemlerle dile getirilmesi gerektiğini belirtti.

İhsanoğlu, Irak`ta güvenlik ve istikrarın sağlanmasından umutlu olduğunu ifade etti. Siyasi anlaşmazlıklara dinin karıştırılmaması ve mezhep temelli argümanlardan kaçınılması gerektiğine işaret eden Genel Sekreter, ülkedeki siyasi ihtilafların çözümü için talep gelmesi halinde İİT`nin arabuluculuk rolü üstlenmeye hazır olduğunu bildirdi.

Açıklamasında, Cidde`de İİT merkezinde Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay ile dün gerçekleştirdiği görüşmeye de değinen İhsanoğlu, Müslüman ülkeleri Kosova`yı bir devlet olarak tanımaya çağırdı. İhsanoğlu, Kosova`nın tanınmasıyla Avrupa`nın bir Hristiyan kıtası olduğu tezinin çürütüleceğini ifade etti.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay, 2012 yılında 12 ülkenin Kosova`yı tanındığını ve Kosova`yı tanıyan ülkelerin sayısının 100`e ulaştığını belirtmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir