• DOLAR 32.571
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2437.781
  • ...
İstanbul İlim-Der Hizmetlerine Yeni Binasında Devam Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İstanbul Bağcılar`da hizmet veren İstanbul İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İlim-Der) yeni binasına taşındı. İlim-Der bundan sonraki çalışmalarını Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:3 Güngören İstanbul adresinde sürdürecek.
 
İlim-Der üye ve gönüllülerinin yoğun katılım gösterdiği açılış programı Kur`ân hafızı Hafız Ömer`in Kur`ân-ı Kerim tilavetiyle başladı.Ardından kısa bir selamlama konuşması yapan İstanbul İlim-Der Başkan Yardımcısı Said Rüzgar İlim-Der`in yaptığı hizmetlere değinerek, "Bildiğiniz gibi İlim-Der yeni bir dernek değil. Dört yıllık geçmişinde birçok hayırlı çalışmaya imza attı. Dernek bünyemizde haftalık siyer, fıkıh, hadis dersleriyle çeşitli sohbetler yaptık. Bunların dışında Kutlu Doğum Programları gibi birçok etkinliğe destek verdik. Şimdi ise yeni hizmet binamızda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz inşallah. Buranın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yine aynı sıcaklıkta yeni etkinliklerimizde sık sık bir araya geleceğiz" dedi.
 
İLİM YUVALARINA SAHİP ÇIKALIM
Programın devamında günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Bu tür sivil toplum kuruluşlarının birer ilim ve hayır yuvası olduğunu dile getiren Çelik Hoca, "`Allah`ın ipine sımsıkı sarılın` emri gereği İstanbul`da Kur`ân`ın gölgesinde toplandık. Kardeşliğimizi pekiştirmek, yeni kardeşler edinmek için daha önce iş yeri olan, bir atölye olan bu yeri bir mescit, bir Kur`an kursu, bir medrese kıldık. Burası Kur`âna sahip çıkılması, Kur`ân`ın öğrenilmesi için açıldı. Burada kardeşlerimiz Kur`ân dersi alacak, siyeri öğrenecek, tefsir dersleri yapacaklar inşallah. Bacılarımız buraya gelerek ilim öğrenecek bu ilimlerini çevrelerine, komşularına aktaracaklar. Bu sebeple bu ve benzeri yerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu gün buraya gelen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabbim burada yapılan ve yapılacak hizmetlerde kardeşlerimizi muvaffak kılsın" şeklinde konuştu.
 
Açılış programı yapılan yemek ikramının ardından son buldu. (Yasir Çelik - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir