• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Kullanılmayan Eşyalar İhtiyacı Olanlara Veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pendik Belediyesi, yeni başlattığı ‘Geri Kazanım ve Sosyal Sorumluluk Projesi’ ile evde kullanılmayan ya da onarımı gereken eşyaları tamir edip; ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırırken hem çevrenin hem de ekonominin kazanmasını sağlıyor.

Son dönemlerde gerçekleştirdiği ‘Ne İş Olsa Yaparım Demeyin’,‘Hurda Araç Toplama Kampanyası’, ‘Şehirli Öğrenciler Köy Yollarında’ gibi projelerle yankı uyandıran Pendik Belediyesi, yeni sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. ‘Geri Kazanım ve Sosyal Sorumluluk Projesi’ ile buzdolabı, çamaşır makinesi gibi eski ya da bozuk ev eşyaları yeniden değerlendirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

PROJEDE EŞYALAR 3 KATEGORİDE DEĞERLENDİRİLİYOR

İhtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen projede ihtiyaç fazlası eşyaların toplanması 3 kategoride değerlendiriliyor. Kullanılabilir halde olanlar Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından teslim alınıp; Pendik Belediyesi Hayır Çarşısı aracılığıyla ihtiyacı olan vatandaşlara veriliyor. Tamir gerektiren eşyalar ise belediye, kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ile yapılan protokole göre meslek okulu öğrencileri tarafından tamir edilip yeniden kullanılabilir hale getirildikten sonra Hayır Çarşısı’na teslim ediliyor. Kullanılamaz halde olanlar, atık sınıfına konularak çevreye ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla geri dönüşüme gönderiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir