• DOLAR 32.487
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2475.186
  • ...
Gaziantep'te sokağa çıkan 20 yaş altı gençlere para cezası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında, Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 31 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle vatandaşlar kendini sokağa attı.

Yasak nedeniyle 2 gün boyunca sessizliğe bürünen Gaziantep'te; cadde, sokak ve meydanlar da hareketlilik başlarken hafta sonu evden çıkamayan vatandaşlar, haftanın ilk gününün etkisiyle soluğu çarşı ve pazarda aldı.

Havaların ısınmasının da etkisiyle "Evde Kal" çağrısına uymayan vatandaşların cadde ve meydanları doldurması ve özellikle kentte, gençlerin yoğunluğu göze çarptı.

Öte yandan, kentin birçok yerinde bilhassa yoğunluğun oluştuğu Gaziler Caddesi ve diğer bölgelerde polis ekipleri tarafından denetimler yapıldı.

Yapılan kimlik kontrollerinde 20 yaşın altında olduğu saptanan çok sayıda gence, polis ekiplerince, 789 TL idari para cezası kesildi.

Ayrıca, cumartesi ve pazar günü sokağa çıkma yasağını ihlal eden 5 bin 350 kişiye de cezai işlem uygulandığı bildirildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir