• DOLAR 32.543
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2492.453
  • ...
Öğretmenleri mağdur edecek yasal düzenlemeye eğitim camiasından tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deniz, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan yeni yasal düzenlemesinde, öğretmenlerin tatil ve izin konusunun belirsizlikler içerdiğini belirterek eğitim camiasının bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

MEB'in tatil ve izin konusunda yaptığı açıklamaların özellikle belli branşları daha çok etkileyeceğini ifade eden Deniz, "Öğretmenlerin izin ve tatillerini yeniden şekillendiren yasal düzenleme sadece bu yılı mı kapsıyor, yoksa genel bir düzenleme mi? Millî Eğitim Bakanlığının tavsiyesi ile hazırlanmış olduğunu öğrendiğimiz, genelde tüm öğretmenlerimizi özelde ise psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimizi rahatsız eden, şüphe ve endişeye sevk eden bir yasal düzenleme ile karşı karşıyayız." dedi.

"Tüm memur ve işçiler, büyük bir sorumluluk ve özveriyle görevlerini ifa etmeye çalışıyor"

Ülkenin, tüm dünyayı kasıp kavuran bir pandemi süreci yaşadığına dikkat çeken Deniz, "Bu süreçte başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, PTT çalışanlarımız, polisimiz, askerimiz, kaymakamlıklardaki sosyal yardım personellerimiz, nüfus müdürlüklerindeki çalışanlarımız, İŞKUR çalışanlarımız, belediye çalışanlarımız, diyanet çalışanlarımız… kısacası tüm memur ve işçi kardeşlerimiz; büyük bir sorumluluk ve özveriyle görevlerini ifa etmeye çalışıyorlar. Bu olağanüstü süreç içerisinde aynı şekilde özveriyle çalışan ve her zaman göz ardı edilen bir grup var ki, bugün bunlara hakkını vermek için bu açıklamayı yapmak durumundayım. Evet bu grup; öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımızdır." ifadelerini kullandı.

"Zorlamalar sağlıklı sonuç vermez"

Eğitim camiasının çalışmalarının ve emeğinin göz ardı edildiğini belirten Deniz, "Böyle bir süreçte bunu ifade etmek istemezdim ama görüyoruz ki, eğitim camiasının emekleri, hizmetleri her zaman olduğu gibi yine göz ardı ediliyor. Teşekkür edilmek bir yana, çıkarılan yasa ile öğretmen ve eğitim çalışanı kardeşlerimiz adeta rencide ediliyor. Eğitim çalışanlarımız zaten olağanüstü bir dönemden geçtiğimizin farkındalar. Yazın eğitim-öğretim vermeye; öğrencilerinin, evlatlarının yanında olmaya hazırlar ve bunu hasretle bekliyorlarken böyle bir yasa ile karşı karşıya kalmış olmaları tüm eğitim camiasını üzmüştür." diye konuştu.

"Eğitim camiası gündemde yok"

Yapılan bütün iyileştirme ve çalışmalarda eğitim camiasının görmezden gelindiğini belirten Deniz, "Öğretmenler ve Eğitim çalışanları artık üvey evlat muamelesi görmek istemiyorlar. Özlük haklarında iyileştirme konuşuluyor ama öğretmenler ve eğitim çalışanları gündemde yok. Ek ödeme ve ödenekler gündeme geliyor ama eğitim çalışanları gündemde yok. 3600 ek gösterge gündeme geliyor ama eğitim çalışanları gündemde yok. Şiddet gündeme geliyor ama şiddete maruz kalan eğitim çalışanları yine gündemde yok. Tam tersi hak kaybı, angarya ve mobbinge yol açabilecek bir yasa ile karşı karşıya kalıyorlar. Çıkarılan yasada genelde tüm öğretmenleri, özelde ise psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimizi rahatsız eden kısımlar var. Örneğin; 'Rehberlik öğretmenleri tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilir. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamaz,' şeklinde bir düzenleme yapılmış olup bu düzenleme psikolojik danışman ve rehber öğretmen kardeşlerimizi rencide etmiş ve üzmüştür." şeklinde konuştu.

"Tercih danışmanlığı görevi gönüllülük esasına göre yapılmalı"

Söz konusu yasada ifade edilen alan seçimi, ders seçimi ve tanılama süreçlerinin, eğitim-öğretim sürecinin bir parçası olması gerektiğinin altını çizen Deniz, "Dolayısıyla bu süreç, yaz sezonuna bırakılıp psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimize ek yük getirilmemelidir. Tercih danışmanlığı görevi ise daha önce de MEB'e defalarca ifade ettiğimiz gibi gönüllülük esasına göre yapılmalı ve ek ders ücretleri de yüzde yüz artırımlı ödenmelidir. Söz konusu düzenleme MEB'in, özellikle psikolojik danışman ve rehber öğretmen kardeşlerimizi bir türlü içselleştiremediğini bir kez daha göstermiştir. Söz konusu düzenleme genelde tüm öğretmenlerimizin özelde de psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerinin izinlerini, tatillerini, yöneticilerin mobbinge yol açabilecek keyfi uygulamalarına, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerinin hak kaybı ve angaryaya maruz kalmalarına gebe bırakmıştır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi angarya ve zorlamalarla asla sağlıklı sonuç alınamaz. Buradan tüm MEB yetkililerini kendi çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz." çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir