• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Hamas’tan Siyonistlere uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayya, Hamas’ın koronavirüsle (Covid-19) mücadele etmek için gerekli malzemeleri sağlaması için işgalrejimine baskı yapma konusunda tüm seçeneklere ve senaryolara hazır olduğunu duyurdu. Hayya, işgalclerin koronavirüsle (Covid-19) mücadele için gerekli olan malzemelerin Gazze’ye tedarik edilmesini engellemesi halinde Hamas’ın başka önlemler almak zorunda kalacağı uyarısında bulundu.

Hayya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“(Hamas) bir Filistinlinin hastalıktan ölmesini ve ilaca sahip olup da abluka altına alanları kabul etmeyecek. İşgal, halkımıza iyi bir yaşam sürmeleri için gerekli malzemeleri sağlamalı. Abluka ve koronavirüs (Covid-19) yüzünden ölmeyi kabul etmiyoruz.”

Hayya, Hamas’ın arabulucular aracılığıyla işgalcilere yönelik baskılarını sürdürdüğünü, bu baskılar sonucu bazı tıbbi gereksinimlere ulaşıldığına ancak bunların yeterli olmadığını belirterek zaruri ihtiyaçların halen devam ettiğini söyledi. Aynı zamanda Hamas’ın halkını korumak ve koronavirüsle (Covid-19) mücadele için gerekli malzemeleri onlara sağlamak için kendisinden beklenen uygun kararı alabilecek güçte olduğunu vurguladı.

Hamas’ın bu tehditleri,siyonist yetkililerin geçtiğimiz günlerde işgalci esirlerin iadesini istediği bir anlaşma yapılmadan Filistinlilere koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için gerekli malzemelerin ulaşmasını engelleyeceğini açıklamasının ardından geldi.

Hayya, Hamas'ın 30 solunum cihazı alabildiğini ve bu cihazları Gazze'deki devlet kurumlarına bağışladığını belirtti.

Gazze Şeridi'nde 13, Batı Şeria'da 307 ve Kudüs içerisinde toplamda 111 vaka bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir