• DOLAR 32.605
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2494.457
  • ...
Dünya virüsle mücadelede, Arakanlılar açlıkla karşı karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DIŞ HABERLER SERVİSİ – Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısa sürede dünyaya yayılırken ülkeler en az zararla bu virüsten kurtulmak için çabalıyor. Ancak ne var ki Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz şu aralar virüsten daha büyük bir sıkıntı ile karşı karşıyalar. Hind Hükümetinin ülke genelinde enfeksiyonun yoğun olduğu bölgeleri 3 Mayıs'a kadar "kırmızı bölge" ilan etmesi ve Arakanlı Müslümanların yaşadığı bazı kampların bu bölgelerde yer alması sebebiyle gönüllü kuruluşlar kamp alanlarına gerekli yardımları ulaştıramıyor. Sokağa çıkma yasağı ile yiyecek bir şeyler bulmanın neredeyse imkânsız hale geldiği, bu durumun kadın ve çocuklar için oldukça endişe verici olduğu belirtiliyor.
Kamplardaki Müslümanlar, dışarıya gıda ve ilaç malzemesi almak için gittiklerinde polis tarafından dövülüyor. Gıda ve ilacın yanında sabun ve temiz su da kamp sakinleri için lükse dönüşmüş durumda.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre, son 10 yılda yaklaşık 40 bin Arakanlı Müslüman Hindistan'a sığındı.

Hindistan'da Covid-19 vaka sayısı 14 bin 758'e yükselirken, salgın sebebiyle 521 kişi öldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir