• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
Cenneti satın alıyorlar! HAYIRDA YARIŞIYORLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi
Bartın'da isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, ihtiyaç sahibi vatandaşların bakkal borçlarını ödedi. Köyortası Mahallesi'ndeki bakkala giden hayırsever, esnafa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bazı kişilerin borcunu ödemekte zorlandığını gördüğünü söyleyerek maddi durumu iyi olmayan kişilerin borçlarını ödemek istediğini ifade etti. İhtiyaç sahiplerinin veresiye defterinde kayıtlı yaklaşık 7 bin lira tutarındaki borcunu kapatan hayırsever, bir ailenin de 2 aylık ev kirasını ödedi. Esnaf Hayrettin Tüten, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerine gelen hayırsever vatandaşın ihtiyaç sahibi ailelerin borcunu ödediğini söyledi. Tüten, 20 yıldır esnaflık yaptığını ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını dile getirerek "Hayırsever vatandaşımız burada birkaç kişinin hesabını kapattı. Yine zor durumda olan bir ailenin de iki aylık kirasını verdi. Gerçekten gurur verici bir olay. Hala daha olayın şaşkınlığını üzerimizden atamadık. İnşallah herkese örnek teşkil etmiştir bu davranış." diye konuştu.

HATAY'DA 4 BAKKALIN VERESİYE DEFTERİNİ SATIN ALDI
Hatay'da birkaç gün önce 4 bakkalın veresiye defterini satın alan gizli hayırseverler, ihtiyaç sahiplerine de zarf içinde para dağıttı. Hatay'ın Antakya ilçesindeki, Biniciler, Karaalibölüğü, Şirince ve Kantara Mahallesine giden ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırseverler, o mahalle bakkallarının veresiye defterlerinde kayıtlı 18 bin liralık borcu ödedi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara da zarf içinde para dağıtan gizli hayırseverler, mahalleliden hayır duası aldı. Biniciler Mahallesi'nde bakkal işleten Halit Uslu, 9 bin 400 liralık veresiye borcunun hayırseverler tarafından ödendiğini ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını anlattı. Halen olayın şokunu atlatamadığını belirten Uslu, "Bakkala gelen kişileri ilk defa gördüm. Allah razı olsun kendilerinden. Mahallelinin borcunu ödeyecek durumu yoktu, zaten fakir bir mahalle burası. Borcun ödendiğini duyan insanlar çok mutlu oldu." dedi. Bakkala olan borcu ödendiği için çok mutlu olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Zeynep Hasarcıklı ise yardımda bulunanlara çok dua ettiğini söyledi.

AKSARAY'DA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN BAKKALA OLAN BORCU ÖDENDİ
Aksaray'da da geçtiğimiz günlerde isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, 2 bakkaldaki ihtiyaç sahiplerinin borçlarının yazılı olduğu veresiye defterlerini satın aldı. Aksaray'da Zafer Mahallesi'ndeki 2 bakkala giden bir hayırsever, esnafa, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle insanların zor günler yaşadığını ve bazı kişilerin borcunu ödemekte zorlandığını gördüğünü dile getirerek, maddi durumu yetersiz kişilerin borçlarını ödemek istediğini belirtti. Adının açıklanmasını istemeyen hayırsever vatandaş, veresiye defterinde kayıtlı borçları ödedikten sonra ramazan ayında muhtaç ailelerin borcunu ödeyeceğini de vurgulayarak mahalleden ayrıldı. Esnaf İsmail Dündar, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerine gelen bir kişinin önce "Borç defteriniz var mı?" diye sorduğunu söyledi.

Hayırseverin, defterde adları bulunanlardan ihtiyaç sahiplerinin ve yardımlarla geçinenlerin borcunu ödediğini anlatan Dündar, "Borcu ödeyen ağabeyimize teşekkür ediyorum. Allah daha çok versin. Borçlarını ödediği insanların çok çok hayır dualarını aldı. Allah bu gibi iş insanlarının sayısını çoğaltsın inşallah. Mahallemizin durumunu konuştuk, gariban kişileri söyledik. Veresiye defterini açarak, tek tek isimleri sordu. Biz de durumu iyi olanları ayırdık. Durumu iyi olmayanları da söyledik. Allah razı olsun, o da onların tüm borçlarını ödedi." diye konuştu. Diğer bakkalın sahibi Hüseyin Koçak ise kendisinden borç defterini çıkarmasını isteyen hayırseverin, defterdeki tüm borçların ödemesini yapıp, sayfalarını yırtarak alıp gittiğini kaydetti.

Sadece birkaç örneğini verdiğimiz bu hayır yarışı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın zor günlerde ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha gösterdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir