• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
Suriye`de Dün Yedi Filistinli Mülteci Şehit Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de Yaşayan Filistinli Mülteciler İçin Çalışma Grubu, dün akşam Suriye`nin başkenti Şam`daki Yermuk ve El-Hüseyniyye kamplarında yedi Filistinli mültecinin şehit olduğunu açıkladı.

Çalışma Grubu tarafından bugün (13 Ocak Pazar) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, dördü Yermuk Kampı`nda ve üçü El-Hüseyniyye Kampı`nda olmak üzere dün akşam yedi Filistinli mültecinin şehit olduğu belirtildi.

Şam`ın güneyindeki Yermuk Mülteci Kampı`nda Baas rejimi güçlerinin keskin nişancılarının açtığı ateş sonucu Filistinli tarihçi Ğassan Şehabi, keskin nişancıların kurşunlarından kaçmaya çalışırken şehit oldu. Yermuk Kampı`nda ayrıca 3 yaşındaki Kusay Nayif Azime`nin başına isabet eden keskin nişancı kurşunuyla hayatını kaybettiği bildirildi.

Bu arada Filistinli mülteci Iyad Mevid`in cesedinin Yermuk Mülteci Kampı`ndaki Betaya Kafe yakınlarında bulunduğu ve ceset üzerinde işkence izleri olduğu ve Filistinli mültecinin yaklaşık 20 gün önce kamp girişinde Baas güçleri tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.

Yermuk Kampı El-Urube Mahallesi sakinlerinden Filistinli mülteci Ala Muhammed Feyyad`ın da aldığı ağır yaralan neticesinde şehit olduğu belirtildi.

El-Hüseyniyye Mülteci Kampı`nda da Yasemin Huzai isimli Filistinli mülteci kadının bombardımanda, Muhammed Huzai ve Zuheyr El-Yafi`nin de aldıkları yaralar neticesinde hayatlarını kaybettikleri, Hacı Ahmed Fahd Katarmiz isimli Filistinli mültecinin ise keskin nişancı ateşiyle şehit olduğu bildirildi.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir