• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Sağlıklı Nefesler İçin’ maske seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'na bağlı El Sanatları Eğitim Merkezlerinde günlük ortalama 2 bin 500-3 bin adet maske dikiliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlığının korunması için, Coronavirus salgınıyla mücadelede çok yönlü bir çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışma ile el sanatları atölyelerinde kadınlar, salgınla mücadelede aranan standartlara uygun tıbbi koruyucu maske üretimine başladığı ifade edildi.

Kırsalda yaşayan çok sayıda kadına, gence, ihtiyaç sahibine eğitim vererek meslek sahibi olmalarını sağlayan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'na bağlı El Sanatları Eğitim Merkezlerinin, şimdi de vatandaşların sağlığı için seferber olduğu kaydedildi.

Halk Eğitim Merkezleri, Milli Eğitim İl Müdürlükleri ve Sağlık İl Müdürlükleri'yle işbirliği yapılarak yürütülen çalışmanın hazırlıklarının tamamlandığını belirten bakanlık, sağlık il müdürlüklerinin maskeye uygun kumaş temini sağladığı çalışmada usta öğreticilerin halk sağlığı için binlerce maske dikimine başladığını vurguladı.

Bilecik, Düzce, Elazığ, Kastamonu, Silifke ve Sivas'ta bulunan El Sanatları Eğitim Merkezlerinde günlük ortalama 2 bin 500 ile 3 bin arasında maske dikildiği bilgisini paylaşan bakanlık, halk sağlığının korunması için çalışan atölyelerde kısa sürede üretim kapasitesinin de artırılmasının amaçlandığını kaydetti.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir