• DOLAR 32.594
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2426.331
  • ...
Fransa`dan Somali`de Rehine Operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız askerleri, 2009`dan bu yana Şebab`ın rehin tuttuğu Fransız askeri kurtarmak için Şebab kampına baskın düzenledi. Başarısızlıkla sonuçlanan operasyon sonrasında rehine hala Şebab`ın elinde. İki Fransız asker öldürüldü. Şebab rehinenin yaşadığını söylerken Fransa öldüğünü iddia ediyor

Fransız askerlerin, 2009 yılında Somali`nin başkenti Mogadişu`da kaçırılan Denis Alex adlı askeri danışmanı kurtarmak için geceyarısı düzenlediği operasyonda, rehine kurtarılamadı. Rehineyi kurtarmaya giden Fransız askerlerden bazılarının öldürüldüğü belirtiliyor.

Şebab hareketi operasyonun gece saat 02.00`de olduğunu açıkladı. Açıklamaya göre ayrıntılar şöyle:

5 Fransız helikopteri BulaMarer şehrinde bir lokasyona saldırdı. Şebab ve Fransız askerleri arasındaki çatışma 45 dakika sürdü. Şebab savaşçıları Fransız askerleri püskürttü.

Şebab Fransız askerlerin yanlış eve saldırdığını belirtti. Bazı Fransız askerler öldürüldü, bazıları da yaralandı.

Şebab, Fransız askerlerin, çatışmanın olduğu yerde öldürülen bir Fransız askerin cesedini bırakarak kaçtıklarını belirtti. Fransızların bazı askeri araç gereçleri de bıraktıkları ifade edildi.

Şebab ellerinde yaralı bir Fransız asker olduğunu, rehinenin ise hala sağ olduğunu ve olay yerinden uzakta bulunduğunu açıkladı.

Şebab hareketi, 2 gün içerisinde talepleri karşılanmazsa Fransız vatandaşının öldürüleceğini açıkladı.

Twitter hesabından yaptıkları açıklamada da Fransız bakanın operasyonun ayrıntıları konusunda dünyaya yalan söylediği ifade edildi. Fransa rehinenin öldüğünü iddia ediyor. Şebab ise hala yaşadığını söylüyor.

Şebab, "Müzakere yolları açıktı ama Fransa müzakere yerine vahşeti seçti" ifadelerini kullandı. (Pressmedya)

Rehinenin daha önce yayımlanmış bir videosu:

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir