• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD Son 10 Yılın En Büyük Grip Vakasıyla Karşı Karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

New York Valisi Andrew Cuomo New York, hastanelerine yapılan tedavi başvurularının rekor seviyeye yükselmesinden dolayı acil durum ilan edildiğini açıkladı. Özel bir genelge yayınlayan Vali Cuomo, eczacıların 18 yaşın altındakilere grip aşısı yapabileceği izninin verildiğini belirtti. Geçen yıl gripten dolayı hastaneye başvuranların sayısı 4 bin 404 iken, bu yılki grip sezonunda ise şuana kadar 19 bin 128 kişi hastanelerin kapısını çaldı. Gribe karşı en etkili yolun aşı olduğunu belirten yetkililer, çocukların ve yaşlı insanların daha dikkatli olması konusunda uyarıyor. Uzmanlar ise grip aşısının yüzde yüz yeterli olmadığını, yetişkinlerde yüzde 60 ile 80 arasında etkili olduğunu ifade ediyor.

Ülkede son 10 yılın en ağır grip salgının yaşandığını belirten ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) direktörü Dr. Anthony Fauci, "Gribin Şubat ayında daha da etkili olması bekleniyor. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

Salgından dolayı New York`ta 2`si çocuk olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybetti. ABD genelinde 47 eyalette etkili olan salgından dolayı şuana kadar 21 kişi hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir