• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Şanlıurfalılar: Balıklıgöl’ü bu şekilde sessiz görmek bizleri üzüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Balıklıgöl’ü ziyaret eden az sayıdaki gazeteci ve belediye görevlileri, Balıklıgöl’ü bu şekilde gördükleri için üzgün olduklarını belirterek bu günlerin bir an önce bitmesi için temennide bulundular.

Hafta sonları binlerce kişinin ziyaret ettiği Balıklıgöl’ü bugün sadece sokağa çıkma yasağından muaf olanlar ziyaret edebildi.

İnsanların sokağa çıkma yasağına riayet ettiklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı İ. Halil Haktankaçmaz, “Özellikle devletin yasak koymasını beklememiz lazım. Bu bir süreçtir, bu süreci de evlerimizde geçirmemiz gerekir. Bunu ben söylemiyorum, bilim insanları söylüyor. Bizim bu kurala riayet etmemiz lazım. Eğer eşimizi, çocuğumuzu ve ailemizi seviyorsak, Allah rızası için bu süreçte çok önemli bir işimiz olmadıkça evden dışarı çıkmayalım. İhtiyaçlarımız için mahalle muhtarlarını, zabıtaları, emniyet mensuplarını ve vefa grubunu arayalım.  Bir telefonunuz kadar sizlere yakınlar. Her türlü ihtiyacınızı karşılamak için biz muhtarlar olarak hazırız. İnşallah bu süreci de kolay bir şekilde atlatırız, temennimiz bu yöndedir.” dedi.

“Bu mekânın böyle boş olması bizleri üzüyor”

Balıklıgöl’ün Coronavirus salgınından dolayı sessiz olmasına üzüldüğünü belirten Haktankaçmaz, “Balıklıgöl eskiden cıvıl cıvıldı. Turistlerin gelip ziyaret ettiği bir mekandı. Bu mekânın böyle boş olması bizleri üzüyor. İnşallah bu üzüntümüz çok uzun sürmez. Eğer biz bu virüsten iyice korunursak, evimizden dışarı çıkmazsak, sosyal mesafemizi korursak, inşallah en kısa sürede buraya çocuklarımızla ve ailemizde birlikte gelir çayımızı içer, ziyaretimizi yapmaya devam ederiz.” diye konuştu.

“Şanlıurfalılar evlerine kapanmış durumda

Şanlıurfa’da 2 günlük yasak boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını vurgulayan İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Ömer Dodanlı, Şanlıurfalıların yasağa uyduğunu söyledi.

Dodanlı, “Dünden beri siz ve diğer gazeteci arkadaşlarla birlikte Şanlıurfa'daki son durumu gezerek görüyoruz. Özellikle Şanlıurfa'da dünden bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Şanlıurfa Valisi’nin çağrısı üzerine Şanlıurfalılar evlerine kapanmış durumda. Sahada kimler var? Sizin de şahit olduğunuz gibi güvenlik güçleri, fırıncılar, gazeteciler ve çeşitli meslek grupları var. Bu görevliler dışında herhangi bir sivile dışarda rastlamadık. Sadece dün itibarıyla şehir merkezinde yasağa uymayan bir kişiye para cezası kesildi. Bunun dışında Şanlıurfa'da herhangi bir olumsuzluk olmadı.” ifadelerini kullandı.

“Ramazan ayı içerisinde bu illetten kurtulacağımıza inanıyorum”

Geçen yıl bu zamanlar Balıklıgöl’ün cıvıl cıvıl olduğunu hatırlatan Dodanlı, şunları söyledi:

“Tarih boyunca özellikle Şanlıurfa ve Balıklıgöl bir simge haline gelmiştir.  Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir mekandayız. Eskiden buralar cıvıl cıvıldı, havaya taş atsaydın yere düşmezdi. Şu anda ise, buralarda sessizlik hâkim.  Burada haber çalışması yaparken, hiçbir sivile rastlamadık. Bilim Kurulu’nun aldığı kararlara insanlarımızı riayet ediyor. Geçen sene bu zamanlar bu mekanları bir milyon insanın ziyaret ettiğine dair haberler yaptık. Bu anlamda özellikle insanların bu Coronavirus iletinden kurtulması açısından devletimizin koyduğu kurallara harfiyen uyması halinde Ramazan ayı içerisinde bu illetten kurtulacağımıza inanıyorum.”

Son olarak Dodanlı, genel olarak durumun iyiye gittiğini, bu gidiş karşısında rehavete kapılmaması gerektiği uyarısında bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir