• DOLAR 32.576
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2423.941
  • ...
`Camii Saldırısının Baş Sorumlusu Hükümettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Geçen yılbaşı gecesinde ABD askerlerinin İncirlik Üssü`ndeki bir camiyi tahrip ederek Kur`an-ı Kerimleri parçalamalarına tepkiler artarak devam ediyor. Son olarak basın açıklaması yapan Sahabe Der, saldırıyı sert bir dille kınadı ve saldırganların cezalandırılmasını istedi.

Sahabe Der Genel Başkan yardımcısı Faysal Yıldız, İslam düşmanlarının buldukları her fırsatta İslam`a ve onun mukaddesatlarına saldırmayı kendilerine adet ve görev edindiklerini söyledi.

Yıldız, "Müslümanların gözünün içine bakarak ve hiçbir endişe duymadan yüzde 99`u Müslüman bir ülkede yapmaları kâfirlerin ne kadar da güven içinde olduklarının bir göstergesidir. Müslümanları onlara karşı pasifize etmeye ve kâfirler ne kadar saldırırsa saldırsın ses çıkarmayıp yerinde oturan pasif birer Müslüman olmalarını isteyenler vardır.
Müslümanlar hiçbir zaman başka bir dinin ve onun mukaddesatlarına karışmayı, küfretmeyi ve tahrip etmeyi hoş bulmamış İslam`ın hâkimiyeti altında inançlarını yaşaya bilmelerine imkân tanımıştır" dedi.

"Saldırının baş sorumlusu hükümettir" diyen Yıldız, "Biri Müslümanların gazını alırken diğerleri diyalog ve ittifak projeleriyle normal bir şeymiş gibi göstermeye çalışıyorlar" dedi.

İncirlik Üssü`nde ABD işgal askerleri tarafından camiye ve Kur`an`a yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınayan Yıldız, "Bu olaya iştirak edenlerin biran önce açıklanıp şiddetle cezalandırılmasını ve aynı zamanda Türkiye`deki ABD askerlerinin tamamı derhal ülkelerine göndermeleri gerektiğine inanıyoruz" dedi. (Yakup Moğulgani-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir