• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
Başörtüsü Yasağına Tepki Dinmiyor‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Merkez Kayapınar ilçesine bağlı Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Müdürü Zeynelabidin Demir`in başörtülü olarak derse girmek isteyen 13 yıllık öğretmen Kadriye Sevgi Yılmaz`ı öğrencilerin önünde yaka paça dışarı atmasına bir tepki de Beşiri`de faaliyet yürüten Hizmet- Der`den geldi.
 
Örtü İlahi Bir Emir ve Simgedir
Tesettürün, ilahi hakikat cihetinden bir emir ve toplum açısından bir gereklilik olduğunu vurgulayan Hizmet- Der Başkanı Nasır Efrens, tesettür ve örtünmenin insanları diğer canlı varlıklardan ayıran bir alâmetifarika olduğunu belirtti.
 
Müslümanlar için örtünün dini aidiyeti temsil eden ilahi bir simge olduğunun ifade edildiği açıklamada şu sözlere yer verildi: "Örtünme hususunda yapılacak en ufak bir müdahale başta Allah`ın hükümlerine açılmış bir savaştır. İnsan haklarına vurulmuş bir prangadır. İslam`a karşı alınan bir cephedir. Açık bir zulümdür."
 
Perukla Derse Girmeye Tahammülü Kalmamıştır
Efrens, son günlerde bu yasakçı genelgelerden cesaret alan din, namus, haya, ahlak ve erdem yoksunlarının kamu ve özel alanlarda tesettürlü öğrenci ve çalışanlara zulümlerini artırdığına dikkat çekti.
 
Efrens, "İnancını yaşayamama çilesini içine gömerek yıllarca anlamsız ve gülünç bir durum olan `Peruk ile` ders vermek zorunda bırakılan öğretmen kardeşimiz Kadriye Sevgi Yılmaz, bu olumsuz duruma tahammülü kalmamıştır. İnancının ağır basması sonucu başörtüsü ile derslerine girmek istemesine karşın, müdür olması orada kalsın çok sıradan bir insan olmayı hak etmeyen şahsın saldırısına uğramış, aynı şahıs tarafından kolundan tutulmuş okulundan dışarı atılmıştır. Bu kraldan daha çok kralcı kesilen sözde müdür efendi, işgüzarlıkta haddini aşmış, olayı öğrenmek isteyen STK yetkililerine ve basın temsilcilerine saldırmıştır. Saldırırken de "Benim arkamda devlet var kim bana dokunabilir ki" gibi hezeyanlarda bulunmuştur" dedi.
 
Yapılanlar 28 Şubat Zihniyetidir
Bunun 28 Şubat zihniyeti olduğunu ifade eden Efrens, "Bir müdürün başörtülü bir öğretmene `Sen cumhuriyet kadını değilsin` demesi ve o öğretmeni öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı atması kabul edilecek bir davranış değildir. Müdür hakkında soruşturma başlatılmalıdır" diyerek yetkilileri göreve çağırdı. (Kenan Önder/Civan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir