• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Bursa`da Günümüzde Medyanın Önemi Anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa Mustazaflar Cemiyeti`nin dernek binasında düzenlediği `günümüzde İslami medyanın gerekliliği ve önemi` konulu seminer yoğun ilgi ile gerçekleşti. Programa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Zeki Ergin ve Mehmet Eşin katıldı. İslami medyanın önemini anlatan yazarlar, herkesin bu konuda elinden ne geliyorsa yapması gerektiğine vurgu yaptılar.
 
İlk sözü alan Mehmet Zeki Ergin Müslümanların kendinden çok davalarını düşünmesi gerektiğini belirtip sözlerini şöyle sürdürdü: "Araplar içerisinde dahi olarak 4 kişin ismi geçer. Bunlar Amr Bin el As, Muaviye bin Ebu Süfyan, Muğire bin şube ve Hz. Ali Amr Bin El As hızlı karar almasıyla, Muaviye Bin Ebu Süfyan, düşünme konusunda, Muğire Bin Şube tuzak kurma konusunda, Hz. Ali`nin ise hangi konuda dahi olduğu söylenilmiyor demek ki oda her konuda dahidir.
 
Onları eleştirmek için söylemiyoruz sadece kıyasla söylüyoruz bakın tarihe Hz. Ali`den başka diğer 3`ünü örnek alan hiç kimse yoktur. Çünkü Hz. Ali`nin kendisini düşündüğüne dair bir rivayete rastlanılmamış İsmini ön plana çıkaracak hiçbir harekete girmemiş, hatta Hz. Resulullah`ın (sav) huzurunda görüşlerini dahi dile getirmemiş."
 
"Eğer Davanızı Düşünürseniz Büyürsünüz"
Müslümanların kendilerinden önce davalarını düşünmeleri gerektiğini ifade eden Ergin; "Hani şehid olmuş bir İslam aliminin dediği gibi, `Eğer Davanızı düşünürseniz davayı ön plana alırsanız ve bu minval üzerine yaşarsanız büyürsünüz.` "Allah`ın bu dünya cihetiyle hak olana değil çalışana karşılığını verdiği bir gerçektir yani Firavun da çalışsa Allah verir, Ebu Cehil de çalışsa Allah verir, Hz. Musa da çalışsa Allah verir, Hz. Resulullah`ta çalışsa Allah verir. Yani mesele hak olmaktan ziyade çalışmaya bağlı bizim davamız da haktır hiçbir tereddüdümüz yok ama hiçbir çalışma gayret olmazsa Allah verir mi tecrübeyle sabittir ki vermiyor. O yüzden biz de çalışacağız ki, Allah bize de karşılığını versin. Bugün sahip çıkmamız gereken bir medya var o da bizim sesimiz olan, gazetemiz, dergimiz ve televizyonumuz bunlara sahip çıkmak hepimizin görevidir" dedi.
 
"İslami Medyayı Güçlendirmeliyiz"
Daha sonra sözü alan Mehmet Eşin "Müslümanların kendilerini daha rahat ve daha güçlü bir şekilde ifade edebilmeleri için bugünün en güçlü silahı olan basını medyayı iyi kullanmaları gerekir." dedi. Şuan ki medyanın İslami açıdan büyük önemi olduğunu vurgulayan Eşin; "Ben inanıyorum ki Hz. Resulullah bugün yaşamış olsaydı biz Müslümanlardan en büyük görev olarak bugünün en büyük tebliğ aracı olan medyamızı güçlendirmemizi isteyecekti. İşte bunun için yalnız başımıza değil hep beraber İslami yayın yapan Müslümanlara soluk olma niteliği taşıyan medyamızı ve basınımızı güçlendirmeye çalışmalıyız" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmalardan sonra katılımcıların görüş ve önerilerini alan yazarlar programı sonlandırdılar. (Zeki Aras - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir