• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karantinaya alınan apartman sakinleri: Kapımıza asılan brandalar rencide edici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Karantinaya alınan ev sakinleri, karantina kararına karşı olmadıklarını, bina girişlerine asılan brandaların kendilerini rencide ettiğini belirterek tepki gösterdiler.

Batman merkez Cudi (Yavuz Selim) Mahallesinde karantinaya alınan apartman sakinleri, rencide edici olduğunu belirtmelerine rağmen kapılarının üstüne "Karantina!" yazılı büyük brandaların asıldığını ifade etti.

Bu durumun rahatsızlık verici olduğunu belirten apartman sakinleri, yetkililere çağrıda bulunarak daha fazla rencide olmadan bir an önce brandaların kaldırılması talebinde bulundu.

"Brandayı asmayın diye rica ettik ama…"

Apartmanda oturan hasta birinin sonuçlarının pozitif çıkması üzerine karantinaya alındıklarını dile getiren apartman sakinlerinden Yusuf Aziz Çelik ise şunları söyledi:

Akciğerinden rahatsız olan hastamızı sağlık çalışanları teslim aldı. Şüphe üzerine iki gün boyunca kontrol altına alınacak denildi. Ertesi gün yapılan testlerin sonucu pozitif çıktı. Bizden hasta ile ilgili adres bilgileri istendi. Yengem üst katımızda oturuyordu. Kimler ile temas ettiğini sordular. Kimse ile fazla teması olmadı. Bir iki defa bizim eve uğradı. Bu açıklamamız üzerine binayı karantinaya aldılar. İyi mi oldu, kötü mü oldu bilmiyoruz. Kapımıza büyük bir branda asıldı. Rica ettik brandayı asmayın diye. Biz gereken tedbiri alırız. Giriş, çıkış yapmayız.' Dedik. 'Biz brandayı asmazsak bize yönelik bir ceza uygulanabilir. Valilik kararı. Her yerde yapıyoruz. Sadece size yönelik bir yaptırım değil.' denildi.

"Branda çok kötü ve rencide edici bir görüntü veriyor"

Hiçbir yerde böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyen Çelik, "Gerçekten çok kötü bir görüntü oluşturuyor. Çünkü bulunduğumuz sokak çocuklar ile doluydu. Yapılan yaptırımdan sonra halk sokaktan bile geçmiyor. Bu pankart asıldıktan sonra kimse kapımızın önünden bile geçmiyor. Yaşadıklarımız çok kötü ve rencide edici bir durum. Biz bu durumdan rahatsızlık duyuyoruz. Çünkü halkın gözünde karalanıyoruz. Bunu da dile getirdim. Hiçbir yerde böyle bir uygulama yok. Bizim yapacağımız bir şey yok dediler. Bütün yapılanların valiliğe ait olduğunu söylediler. Biz bu brandadan çok rahatsız oluyoruz. Gereken neyse yapılsın ama brandayı asmasınlar. Valiliğe sesleniyorum. Gerekirse binayı mühürlesinler. Kapıyı kilitlesinler. Ama büyük koca yazıyı asmasınlar. Çok rencide edici bir durumdayız." dedi.

"Herkes bizden çekinirken nasıl ihtiyaçlarımızı başkalarından isteriz"

Ramazan Ayına sayılı günler kaldığını, hiçbir hazırlıklarının olmadığını söyleyen Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

Valiliği arayıp, ihtiyaçlarımızı nasıl gidereceğiz dedik. Bize verdikleri cevap ise kendi komşu ve akrabalarınız üzerinden halledin denildi. Herkes bizden çekiniyor, nasıl ihtiyaçlarımızı başkalarından isteriz. Ramazan Ayına sayılı günler kaldı ve daha 13 gün dışarı çıkmamamız gerekir. Biz karantinaya kendi isteğimizle girmedik. Yetkililerin bu duruma bir çare bulmaları gerekir.

"Branda bizi çok mahcup ediyor"

Apartman sakinlerinden Şehmus Çelik, "Evimizin girişine asılan pankart bizi komşularımıza ve çevreden geçenlere karşı çok mahcup ediyor. Kriz merkezini aradık. Kapımızdaki brandanın sökülmesini, yerine farklı bir yol bulunmasını istedim. Bize dönüş yapacaklarını bildirmelerine rağmen bizi kimse aramadı." diye konuştu.

"Rencide oluyoruz"

Karantina uygulanmasına karşı olmadıklarını, kapıya asılan brandanın kendilerini çok rahatsız ettiğini söyleyen Çelik, "Bundan birkaç gün önce annem ile beraber hastaneye gittik. Annemin bazı rahatsızlıkları vardı. Annem sürekli halsiz ve yorgun düşüyordu. Bu hastalık ile ilgili bilmiyorum. Biz normal şikâyetleri için gittik. Anneme yapılan testlerin sonucu pozitif çıktı. Bende test yaptırdım. Benim test sonucum negatif çıktı. Tabi annemin test sonucu pozitif çıktıktan sonra oturduğumuz bina karantinaya alındı. İlaçlama ve dezenfekte yapıldı. Biz bundan rahatsız olmadık. Fakat binamıza asılan brandadan rahatsız olduk. Bizi rencide ediyor." dedi.

"Kapıya mühür vurun ama pankartı kaldırın"

Brandanın asılmasından sonra komşularının kendilerinden çekindiğini vurgulayan Çelik, son olarak şunları kaydetti:

"Evlerine giderken sokakları değiştirerek gidiyorlar. Ben de bundan rahatsızlık duyduğum için kriz merkezini aradım. Kriz merkezine bu asılan pankart bizi rahatsız ediyor, rencide ediyor, gerekirse gelin kapıya mühür vurun ama pankartı kaldırın dedim. Onlar da dediler ki 'İnsanlar daha çok korksun, daha çok tedirgin olsunlar, uyarılara uysunlar diye valilik kararıyla bu afişi asıyoruz.' Komşularımız bizden tedirgin oldukları için selam dahi vermiyorlar. Çekindikleri için rencide oluyoruz."(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir